Filtrer på tags

Vinneren av klimalåtkonkurransen ‘Etter oss’ er Erlend Kartvedt fra Bergen!

Vinneren av klimalåtkonkurransen 'Etter oss' er Erlend Kartvedt fra Bergen!

Blant 250 bidrag til klimalåtkonkurransen Etter oss, var det 28 år gamle Erlend Kartvedt under artistnavnet Mr. Early fra Bergen som stakk av med seieren. Låten hans «For jorden vår» slippes idag, 9. august, og Erlend spiller låten for første gang live på Øyafestivalen. Vinneren ble valgt av en jury bestående av blant andre Sigrid, Lars Vaular, Mari Boine og Halvdan Sivertsen.

Kartvedt begynte med musikk som 11-åring, da han oppdaget en gammel gitar på kottet i barndomshjemmet. Siden den gangen har han spilt musikk hver eneste dag. I mai bestemte han seg for å sende inn sin tolkning av hva en klimalåt bør være.

– Jeg håper låten gjør at flere mennesker får lyst til å kjempe klimakampen, og at vi finner gleden i å kjempe sammen, istedet for å dytte ansvaret over på hverandre, sier Karltvedt.

Låta, som har fått navnet «For jorden vår», har blitt den ideelle klimalåten – for det er en fordel at det er fengende når man skal nå ut med et viktig budskap. Og budskapet er tydelig: «Eg likar denne luften min rein. Eg likar det når solen er grei. Eg likar det når vannet er klart. Det er derfor eg har laget en sang.»

Mr. Early er en fersk låtskriver og komponist, mest kjent som gitarist i Teddy and the Love Gang. Han har i flere år laget musikk som ingen andre enn Mr. Early har hørt – helt til nå.

Lytt til låten i vår ‘Best fra Vest’ spilleliste og hør den live på Vill Vill Vest Musikkonferanse 2019!

Les mer om konkurransen https://www.etteross.no/

Juryen bestod av

Sigrid (artist), Lars Vaular (artist), Halvdan Sivertsen (artist), Mari Boine (artist), Haley Shea (Sløtface, artist), Kåre Vestrheim (produsent), Edvard Valberg (Honningbarna, artist), Maja S. K. Ratkje (komponist), Kathrine Finnskog (Music Norway), Birgitte Mandelid (Øyafestivalen), Helge Westbye (Grappa), Even Rydningen (Klimabrølet)

Siste nytt