Filtrer på tags

Ultralyd feat. Fredrik Saroea på Festspillene i Bergen

J.A Løtvedt på verdenshavene:

Ultralyd feat. Fredrik Saroea fredag 29. mai kl. 19:30 på Grieghallen

J.A Løtvedt på verdenshavene: Filmer av Jan Alfred Løtvedt (1931–2008)

# Ultralyd

Kjetil Møster (saxofoner, klarinett, elektronikk)

Anders Hana (gitarer, keyboards, elektronikk)

Kjetil Brandsdal (bass, elektronikk)

Morten J. Olsen (trommer, perkusjon, elektronikk)

 

med:

Fredrik Saroea (vokal)

Navy Vocalis

Regi: Morten Traavik

I samarbeid med Nattjazzen

Innføringsforedrag kl. 18.45 i foajeen:Lotte Schønfelder

Norge er verdens 5. største skipsfartsnasjon og nest største offshorenasjon. Den norske utenriksflåten består av over 1800 skip på til sammen mer enn 41 millioner dødvekttonn. De fleste av skipene er aldri innom norske havner, men går i faste ruter mellom utskipningsanlegg og mottaksanlegg på andre siden av kloden.

Jan Alfred Løtvedt var en svært anerkjent fotograf og filmregissør som blant annet dokumenterte lokal shipping- og offshoreindustri. På oppdrag fra rederi som Reksten, Jebsen og Odfjell Drilling lagde han flere poetiske og svært dramatiske filmer som skildrer både mannskapets arbeidshverdag og ekstreme naturkrefter på verdenshavene og rett utfor kysten vår. Løtvedt gikk bort i oktober 2008, og denne kvelden er en hyllest til hans liv og virke.

Bergensmusikeren Kjetil Møster (Ultralyd, Datarock, The Core) var et naturlig valg for dette bestillingsverket. Få norske musikere har markert seg så sterkt internasjonalt, blant annet med prisen «International Jazz Talent of the Year». Med seg har han blant annet kollegaer fra det kritikerroste bandet Ultralyd og vokalisten i det internasjonale pop-eventyret Datarock: Fredrik Saroea. Regissør er Morten Traavik (Miss Landmine) Festspillene takker Lene Løtvedt som har tilrettelagt det store arkivmaterialet som er igjen etter hennes far.

Siste nytt