Filtrer på tags

Trondheim Calling!

Trondheim Calling er et prosjekt satt i gang av ildsjeler og ressurspersoner innenfor musikklivet i Sør-Trøndelag, som ønsker å skape et løft for unge plateproduserende artister i regionen. Prosjektets hovedmålsetning er å bidra til å synliggjøre nye trønderske talent for hele Norge gjennom målrettede tiltak hvor unge og uetablerte artister settes i spotlighten.

Mandag 26. Januar slapp Trondheim Calling en samleutgivelse med 21 trønderske artister og deres ferskeste låter i samarbeid med plateselskapet MBN/Universal. Releasekonsert med banda, seminarer og mer ble avholdt i Trondheim 23. januar.

Fra tidsrommet 23. januar til 5. mars skal hele Norge få Trondheim Calling på besøk. 3 av artistene fra samleutgivelsen er plukket ut til å delta på en profesjonell turne, hvor overkant av 15 norske byer blir besøkt.

Trondheim Calling’s filosofi er at alle som tjener gode penger på trøndersk musikk, enten det er festivaler, lydleverandører og lydstudio, utesteder, plateselskaper og bakmenn, bør gi noe tilbake til grasrotmiljøet for å sikre tilveksten av nye musikalske suksesser fra denne regionen i framtiden. Trønderrocken er erklært død av resten av Norge, og det bør en nesten ta til etterretning og sørge for at Trondheim også i framtiden fortsetter å være et spennende sted å være, både for musikere og musikkinteresserte.

Trondheim Calling er et prosjekt som drives av artistbyrået Storås Artist og kompetansesenteret Rockforum. Prosjektet gjennomføres med offentlig støtte fra Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Norsk Kulturråd og Ungdomsfondet i Sør-Trøndelag. Kommersielle samarbeidspartnere er plateselskapet MBN, Pstereo, Blæst, Mustash Design og Redroom Studio.

De tre bandene som besøker Garage i Bergen, 26. februar er Soup, St. Helen og Gode Ord Dør Sist.

For mer info om Trondheim Calling, se: www.trondheimcalling.no

Siste nytt