Filtrer på tags

Prisdryss til vestlandsartister

Prisdryss til vestlandsartister

Robert Eidevik får prisen i kategorien Tekst for Hjerteslag-albumet “Nattseileren”. Thorbjørn Egners Kardemommestipend går til to komponister fra Sogn og Fjordane: Thea Hjelmeland og Karl Seglem.

Edvard-pris til Hjerteslags Robert Eidevik

– Det betyr mye for meg å få prisen for akkurat disse tekstene. Jeg skrev om livet mitt og tekstene på Nattseileren handlet om ting som ikke gikk så bra i livet akkurat da. Jeg setter stor pris på at folk faktisk liker dem, sa Robert Eidevik etter pristildelingen. Fra scenen takket han også bandet og sitt øvrige støtteapparat.

Robert Eidevik ble tildelt Edvard-prisen under den andre av Hjerteslags to konserter i Håkonshallen i Bergen lørdag kveld. Det var Emir Hindic fra hiphopduoen Sushiu x Kobe, som tidligere i år fikk Edvard-prisen i kategorien Populærmusikk, som delte ut prisen på vegne av TONO og juryen. Tildelingen ble møtt med stående applaus fra en fullsatt Håkonshall, skriver TONO i en pressemelding.

EDVARD-prisen har vært delt ut årlig at TONO siden 1998, og deles ut i fem kategorier til komponister og sangtekstforfattere som har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet det foregående år. Det er en høyt kvalifisert fagjury som utpeker vinnerne, som mottar kr 50 000 samt et trofé og et diplom, begge utformet av kunstner Magne Furuholmen.

Les hele artikkelen på Ballade.no

 

Kardemommestipendet til Thea Hjelmeland og Karl Seglem

Hvert år hedrer Egner-familien komponister og tekstforfattere som har utmerket seg det siste året. Gjennom Kardemommestipendet får to mottakere muligheten til å fordype seg enda mer i musikken sin. Årets vinnere er Karl Seglem og Thea Hjelmeland, som begge får 50.000 kroner.

– Eg er så utruleg glad og takksam for denne prisen! Eg kjenner meg beæra, og det er heilt spesielt å få ein slik pris av kollegaer som veit kva arbeid som ligg bak, sier Thea Hjelmeland. – Eg skal henge opp prisen i studioet mitt, og når ting blir vanskeleg skal eg sjå opp på han og seie “TAKK”.

Juryen la vekt på at Hjelmeland er utforskende når hun komponerer, og trakterer både ulike instrumenter og bruker tekstene til å fortelle historier.

– NOPA er ein god organisasjon å vere del av og bli støtta av, så eg er rørt av denne tildelinga. Med dette stipendet får eg moglegheit til å arbeide med nye prosjekt, og det gler eg meg til å få høve til! No skal eg lage ny musikk og gler meg til dele det med lyttarane. Tusen takk, legger hun til.

Les hele artikkelen på Ballade.no

Siste nytt