Filtrer på tags

Spennende workshop i mongolsk strupesang med Huun-Huur-Tu

Strupesang:

Strupesang er en unik teknikk hvor man synger en meget dyp strupetone og fløyteaktige overtone samtidig. Slik kan det høres ut som om en og samme person synger og spiller et instrument samtidig. Strupesangerne bruker stemmeapparatet på en spesiell måte for å utvide stemmespektret i høyden og dybden.

For hvem:

Strupesangen utføres med en helt spesiell teknikk som er svært interessant for de fleste sangere innen alle sjangere. Både kor instruktører, klassiske sangere så vel som sangere innen pop, rock og kanskje ikke minst innen heavy metal kan finne løsninger på tidligere uprøvde vokalteknikker gjennom denne workshopen. Særlig innenfor metal, hvor man benytter “growling” som er den nærmeste sangtekniske formen til strupesang.

Huun-Huur- Tu:

Huun-Huur-Tu er en musikkgruppe fra Tuva, en russisk republikk ved grensen til Mongolia. De har siden oppstarten i 1992 stått bak en rekke kritikerroste plateutgivelser og har vært nominert til flere internasjonale musikkpriser, som BBC World Music Award i 2008. De har gjort seg bemerket med sine grensesprengende samarbeidsprosjekt med blant andre Ry Cooder, Frank Zappa, The Kronos Quartet og The Kodo drummers, og reiser nå verden rundt.

Workshopen koster kr. 500,- for AKKS medlemmer/ NOBU medlemmer, og kr. 700 for ikke medlemmer. Prisen inkl. gratis inngang på Huun-Huur- Tu konserten på Ole Bullscene tirsdag 27 oktober.

Workshopen holdes på USF Verftet onsdag 28 oktober kl. 17- 20.

Påmeldingskjema finner en HER

Påmeldingsfrist 16 oktober 09.

Siste nytt