Filtrer på tags

Silja Sol er ikke en katteperson

Silja Sol er ikke en katteperson

Det er mange ting som følger med når man har arbeidsuke hos Akks og Brak. En av de tingene er å få intervjue kule bergensartister, som for eksempel Silja Sol. Vi er Tuva og Stina fra Nattland Ungdomsskole og under arbeidsuken vår kom Silja Sol og lot oss intervjue hun. Der vi fikk lære masse nytt om Silja. Deriblant at hun overraskende nok, ikke er en katteperson til tross for fokuset på katter i den siste musikken hennes (hun er en større fan av elefanter).

Har du jobbet noe med AKKS før?

Først var jeg med på Eggstockfestivalen med mine egne ting  da jeg var sånn 17 eller 18. Det var veldig spennende, skummelt og veldig kult. Også har jeg  holdt vokalkurs et par ganger. Hvor jeg har lært folk å synge og sneket inn litt låtskrivings teori.

Hvordan kom du i kontakt med Brak?

Det vet jeg faktisk ikke. Jeg har bare alltid kjent Brak.  Det kan ha vært gjennom en tilfeldighet eller med AKKS. Da jeg begynte med musikk.

Hvordan har BRAK vært viktig for karrieren din?

Jeg var 17-18 år, når trengte jeg litt hjelp med å komme i gang. Da jeg begynte å tjene penger, trengte jeg hjelp til å håndtere det å drive et selskap. Jeg har alltid hatt de i kontaktlisten på mobilen så lenge jeg kan huske. Lagret som “Brak <3”. Jeg har ringt de med spørsmål om alt jeg lurer på fra jeg var 17 år. De har alltid hjulpet meg masse med hva man gjør som musiker. De gir tips til hva  man trenger hjelp profesjonelt og hva man kan få til på egenhånd. De er alltid veldig flinke og tilgjengelige.

Vi liker veldig godt din visuelle profil. Hvem designet albumcoveret og logoen din?

På mitt første album tok Erik Andre Ness bildet som er på coveret. Mario Urban laget den første logoen min, mens Stine Malene Foss Berg har lagd den nyeste logoen.

Hvordan har det vært å turnere med Aurora Aksnes?

Kjempe gøy! Det er en veldig flott gjeng å reise på tur med og det er veldig spennende. Hele produksjonen er veldig profesjonell – alt er alltid på stell. De er veldig morsomme folk i bandet.

Hvordan kom du i kontakt med crewet hennes?

Jeg var med i bandet hennes det første året. Da hadde jeg akkurat laget min første plate, og jeg kom i kontakt med managementet hennes MADE, når de trengte å finne et  band til Aurora. De trengte noen på keyboard, selv om jeg bare spilte litt piano og ikke visste hvordan keyboard virket så sa jeg ja også lærte jeg meg bare det. Jeg ville jo egentlig være med fordi jeg ville være en del av et band. Selv om jeg er en frontperson så vil jeg også være med i et band, fordi det er en utrolig deilig opplevelse. Det å være en del av et samarbeid.

Hvor spilte du din aller første konsert?

Det var nok jam på Café Opera.  Det var kanskje da jeg var 16-17. Det var første konsert med mine egne låter. Da satt jeg og var livredd med gitaren min fordi det var første gang jeg skulle presentere mine egne sanger. Det var så nakent, men det var veldig spennende. Jeg åpnet jam-kvelden og da sang jeg på engelsk. Sangene handlet bare om kjærlighet, masse klissete kjærlighet.

Hva fikk deg til å begynne å skrive på norsk.

Vi hadde nesten laget en ferdig engelsk plate. Jeg sendte noen skisser til produsenten min og noen av dem var på norsk og da klikket han helt og sa at dette her må vi jo gjøre på norsk. Produsenten min heter Kato Ådland, han har lært meg masse i livet, lært meg å tørre nye ting og gå ut av komfortsonen. Han har dyttet meg fram og støttet meg. Det er viktig med folk som både dytter og støtter. At man tørr  å gjøre ting man ikke kan.

Når ble du interessert i musikk?

Jeg har egentlig alltid vært interessert i musikk. Jeg vokste opp med musikalske foreldre. Så jeg har nok vært interessert i musikk siden før jeg begynte å snakke.

Hvilke artist/band inspirerte deg?

Eva Cassidy var vel den første som jeg tenkte sånn “wow dette var nydelig, dette vil jeg gjøre” Også hørte jeg masse på The Beatles, Muse og Kaizers Orchestra.

Hva ville du blitt hvis du ikke ble musiker?

Jeg vet ikke helt. Jeg liker så mye, men jeg vet at foreldrene mine hadde veldig lyst at jeg skulle være advokat eller dommer fordi jeg var så moralsk da  jeg var liten. Jeg var veldig sånn, dette er galt og dette er rett.

Det var en utrolig gøy opplevelse å få intervjue Silja Sol. Hun er en dritkul dame.

Takk for intervjuet.

Vi har også intervjuet 1/2 Razika. Se intervjuet her

Siste nytt