Filtrer på tags

OBS: UTSATT – DIY-dagen

OBS: UTSATT - DIY-dagen

I samarbeid med BandOrg, NOPA, og TONO presenterer Brak DIY-dagen! Denne gangen retter vi fokus på artistvirksomhet, og du får foredrag innen økonomi, juss, opphavsrett, kreative verktøy og erfaringer fra livet som DIY-er!

OBS: Som følge av Helsedirektoratets nye vedtak utsettes DIY-dagen på ubestemt tidspunkt. Mer informasjon kommer.

 

Litteraturhuset // 28. mars

Program:
11:30 – Bruksanvisning for band og artister // BandOrg
13:00 – Lunsj
13:30 – Samples som kreativt verktøy // NOPA
14:15 – TONO-medlemmer tjener mer // TONO
15:30 – Hjelp, vi er i DIY-bransjen med Fredrik Saroea og Ketil Mosnes

Fagdagen er gratis, men vi ønsker at du melder deg på: https://forms.gle/t3WSHYCuuSTjdZGW9

– Bruksansvisning for band og artister:
Har dere fått tilbud om artistavtale og synes det er vanskelig å tolke kontrakten? Hva er egentlig en platekontrakt? Hvem har opphavsrett til musikken deres? Er bandvirksomheten deres hobby eller næringsvirksomhet? Seminaret er basert på BandOrgs håndbok om samme tema, men vil gå mer i dybden på populære tema enn hva boken tillater. Det blir også en innføring i relevante foretaksformer for band, merverdiavgift, skatt og relevant kontraktsjuss.

Olle Kronvall er utdannet økonom med entreprenørskap som fagfelt, og har tidligere drevet artistmanagement. Kronvall jobber nå som oppstarts– og vekstspesialist i DNB hvor han hjelper gründere, mange av disse er artister og musikere.

Aki Johannes Viitala er utdannet advokat og omtalt av Finansavisen som Norges yngste partner (2019). Han har unik erfaring som advokat og musiker, hvor Viitala har vært på alle sider av forhandlingsbordet.

– Samples som kreativt verktøy:
Hvordan kan du bruke ny teknologi for å være kreativ? Stian tar for seg den lett tilgjengelige appen Samplr og demonstrerer hvordan man kan bruke den som verktøy for å skrive låter og opptre live.

Stian Balducci er en elektronisk musiker med bakgrunn i både klubb og improvisasjonsmusikk, og ved siden av sitt virke som musiker underviser på UiA. Han er aktiv med aliaset +plattform (som vant Spellemannsprisen i elektronika for 2017) og i en rekke andre konstellasjoner samt med klubbkonseptet /grå som går av stabelen på Blå i Oslo.

– TONO-medlemmer tjener mer:
Dersom du skriver musikk og sangtekster, er det lurt å være medlem i TONO. I 2019 har nesten 33 000 norske komponister, tekstforfattere og musikkforlag forvaltningskontrakt med TONO – både heltidsmusikere og på hobbybasis. Opphavsrettsforvaltning er ikke alltid det enkleste å forstå seg på – derfor tar medlemskonsulent Håvard Offer-Ohlsen turen over fjellet for å svare på alle dine TONO-spørsmål!

– Hjelp, vi er i DIY-bransjen!
Ketil Mosnes har vært musiker i over 20 år. Han spiller bl.a. med bandene Baertur og Datarock, og han har i løpet av karrieren gjort med meste fra å organisere små og relativt kaotiske turneer til å spille på større festivaler i Japan og Australia. Ketil har også rukket å publisere to bøker om å gjøre ting på egenhånd: ‘Turnéhåndboken’ (tips og triks når en skal ut på tur som musiker) og ‘Øving er for drittband’ (om DIY-kulturen som resulterte i framveksten til musikkmiljøet i Bergen på slutten av nittitallet).
På DIY-dagen skal Ketil Mosnes snakke om egne gode og dårlige erfaringer fra livet som musiker, og han blir intervjuet av Datarock-kollega Fredrik Saroea.
Det vil forhåpentligvis resultere i noen nyttige tips samt en og annen tullete historie.

Brak er støttet av Kulturrådet, Vestland fylkeskommune og Bergen kommune.

Arrangement på facebook

Siste nytt