: Trådløse mikrofoner og frekvenser

Fra 1. januar 2014 vil frekvensområdet som har vært mest brukt til trådløse mikrofoner ikke lenger være tilgjengelig for bruk.

 
Friområdet 800-820 MHz som har vært det mest brukte frekvensområdet for trådløse mikrofoner vil bli tatt over av mobilt bredbånd.

Nye frekvensområder

Etter 1. januar 2014 vil det være ulovlig og mest sannsynlig umulig å bruke trådløse mikrofoner som sender mellom 800-820 MHz og mange steder i Norge vil det startes prøvesendinger også før denne datoen.

Frekvensområder som kan brukes framover er spredt mellom 510 og 960 MHz, og mye av dagens utstyr vil ikke fungere på de aktuelle nye frekvensene. Her kan du søke deg fram til hvilke frekvenser som kan brukes i ulike deler av landet.

Hva gjør du med de trådløse mikrofonene du bruker i dag?

Sjekk hvilket frekvensområde mikrofonene fungerer i, og om det er noen av de ledige områdene ditt utstyr fortsatt kan fungere i (f.eks 823-832 MHz). Mange produsenter kan bygge om eksisterende utsyr til nye frekvenser. Ta kontakt med din produsent for å finne en løsning.

Turnere i utlandet med eget utstyr?

Få hvert enkelt spillested til å sjekke om frekvensområdet ditt utstyr kan sende på vil fungere i det gjeldende landet. Sjekk også Sennheiser sin oversikt over hvilke frekvenser som kan benyttes i ulike land.

Kurspresentasjon

Richard Opsahl-Engen fra Sennheiser holdt kurs om dette temaet i Bergen 19. november 2012. Her finner du deler av hans presentasjon:

Kurspresentasjon trådløse mikrofoner og frekvenser, Bergen 19.11.2012