: Tips til skattemelding

Her har vi samla nyttig informasjon og nyttige lenkjer for deg som skal levere skattemelding.

 

Sjå Mal for enkel regnskapsføring for excel-skjema som du kan bruke til å summere inntekter og kostnadar til skattemeldinga.

 

ENK under 50 000,-

Har du inntekter under 50 000 kroner gjennom året? Då er det superenkelt å levere skattemelding. Logg inn på altinn – velg alternativet: ”Mine sum driftsinntekter overstiger ikkje kr 50 000 og eg ønsker ikkje å levere næringsoppgave” og trykk ”Fortsett”. Finn skjemaet RF-1030 og trykk på fana “Veiviser for driftsinntekter og driftskostnader”. Her legg du inn sum driftskostnad og sum driftsinntekt. Husk å sjekke første fane “Skattemelding for formues- og inntektsskatt – personleg næringsdrivande o.a.” – at denne stemmer med andre lønnsforhold før du sender inn. Husk også at du må lagre bilag som dokumenterer for summane som du fører inn i skjemaet. 

Næringsrapport skatt

Du leverer næringsrapport skatt viss du har AS, ANS eller DA. Du leverer også næringsrapport skatt viss du har enkeltpersonsforetak med inntekt over 50 000 kroner i året. Næringsrapport skatt samlar alle skjema i ein prosess som skal gjere det enklare å levere skattemelding. Sjå Brak sin mal for enkel rekneskapsføring for å lese meir om kor du skal plassere inntektene og kostnadane dine i Næringsrapport skatt.

 

Her er fleire nyttige lenkjer:
www.skatteetaten.no (masse info om skatt og mva)
www.brreg.no (brønnøysundregisteret)
www.regnskapsstiftelsen.no (utarbeidar og gir ut standarder)
www.altinn.no (portal for innlevering av offentlige skjema)
www.regnskapnorge.no (autoriserte regnskapsførers forening, fagartiklar)
www.skatt.no (Skattebetalerforeningen)
www.miniforetak.no/ (tips og råd for små foretak)

 

Brak arrangerer årleg (i mai) kurs i Skattemelding og vegleiing til utfylling av skattemeldinga. Følg med på nettsidene for informasjon om kurs! I tillegg til våre kurs arrangerer skatteetaten jevnlig generelle kurs for enkeltpersonsforetak og for AS.

Har du spørsmål du ikkje finn svar på? – Send oss ein e-post på brak@brak.no!