: Konsertscener i Bergen

Bergen har mange konsertscener. Noen fokuserer på en sjanger, noen på flere forskjellige. Vi gir deg oversikten.

Relaterte artikler

Vi har delt oversikten i tre kategorier: Helårsarrangører med fast sted som booker konsertene selv, helårsarrangører uten fast tilholdssted og lokaler du kan leie for å arrangere konsert selv. (Mange venues både booker og leier ut)

Helårsarrangører med fast sted.

Her lister vi steder som booker konserter selv eller har faste arrangører, samt arrangører som benytter seg av flere scener.

Hulen

Hulen er Nord-Europas eldste rockeklubb, drevet av frivillige. Til tross for tittelen arrangerer Hulen konserter innen alle sjangere. Med lokaler under Nygårdshøyden, i et gammelt bomberom, er Hulen en scene med personlighet. Hulens scene har en kapasitet på 320 gjester. Hulen booker selv, samt inngår samarbeid med eksterne arrangører.

Kvarteret

Det Akademiske Kvarter er et studentdrevet sted med fire scener. Den største er Teglverket med rundt 450 i kapasitet. Kvarteret huser mange organisasjoner som arrangerer alt fra teater til film. På huset er det to arrangører som står for arrangering av konserter: Aktive Studenters Foreningog Realistforeningen. Ta kontakt med disse for booking.

Madam Felle

Med matservering og hyggelig plassering på Bryggen er Madam Felle en intim scene med et variert konserttilbud. Sjangerspennet går fra blues, til visepop og rock. Det er også jam flere ganger i halvåret hvor nye, spennende artister kan få opptre i forkant.

Apollon

Tidligere platebutikk, nå også bar. Apollon er et kjent navn blant musikkfans i Bergen. Har PA og noe backline. Har også en bakgård med større kapasitet for band som ønsker å arrangere konserter selv.

Ricks

Ricks arrangerer standup og teater, og har også coverband hver fredag og lørdag. I tillegg til dette spiller en rekke kjente internasjonale og nasjonale band der gjennom året.

Biblioteket bar

Biblioteket bar ligger på toppen av Kjøttbasaren og har åpent alle dager utenom søndager. De gjør bookinger selv og har DJs fra torsdag til lørdag.

NATT

NATT har siden åpningen vært en viktig arena for samtidsklubb. NATT Bergen booker selv – også på anvendelse og er hus for utallige interne og eksterne konsepter.

Café Opera

Café Opera drives som restaurant og café på dagtid, og huser en rekke faste kulturinnslag på kveldstid. Opera har siden tidlig 90-tallet vært – og fortsetter å være – et tilholdssted for elektronisk musikk. Det arrangers også åpne jams noen dager i uken.

Underlig

Underlig – tidligere Klubb Jovial – er et nytt utested som åpnet i januar 2019. De booker selv, også på henvendelse. Plass til 250 publikummere.

Kronbar

Kronbar er en bar og konsertscene i Bergen, drevet utelukkende av frivillige studenter fra Høgskolen i Bergen. Lokalet er et flott industribygg som tidligere har vært et maskineri for damplokomotiv, et fredet kulturminne fra NSB sine eldre dager. Kronbar er regelmessig åpen tirsdager, torsdager, og annenhver fredag fra 18:00 til 00:00.

Statsraaden Bar & Reception

Statsraaden Bar & Reception er plassert ytterst på Bryggen og har pyntet lokalene med inventar som tidligere er brukt på Stasraad Lehmkuhl. På Statsraaden arrangeres det konserter, quiz og foredrag.  Det er mulig å leie større eller mindre deler av lokalene til egne arrangement.

LEKK

LEKK er en nystartet bar og konsertscene som ligger i Nygårdsgaten.

Forum Scene

Forum Scene er en topp moderne kultur- og konferansearena for store og små begivenheter, med fasjonabel arkitektur og historisk sus fra 1940-årene.

Victoria Cafe og Pub
Victoria er en kulturpub i Kong Oscars gate 29, med ukentlige konserter. De arrangerer årlig pønkefestival og reggaefestival, og satser på lokale artister som de har troen på, og sporadisk band/artister fra resten av Norge og utlandet.

 

Helårsarrangører uten fast sted

Bergen har også en rekke arrangører og konsepter som booker inn artister og DJs – men som opererer på forskjellige steder.

Bergen Live

Arrangørene bak alt fra de store konsertene på Koengen til mindre konserter på Lille Ole Bull. Bergen Live benytter seg av flere av scenene i byen og booker konserter selv.

Perfect Sounds Forever

Frittstående arrangør som benytter seg av flere scener i Bergen, avhengig av størrelse på artist. Program og kontakt finner du her.

Vibbefest

Vibbefest er klubbarrangementet til musikklabelet Vibbefanger og Hester v75. Arrangementet arrangeres flere ganger i året – og holdes på Østre. Vibbefest presenterer fullstendige program med flere live-opptredener og DJ-sett.

Granbar

Granbar er en klubbserien til plateselskapet Tik, som er drevet av Sverre Vik. Granbar har tilholdssted på Landmark, og booker in psych og indie artister fra hele landet.

Columbi Egg

Columbi Egg er en folkemusikkscene og arrangerer konserter flere mandager i måneden.  På mandagskonsertene kan en høre akustisk folkemusikk fra både Norge og resten av verden. De holder til i Skrivergaarden til Augustin hotell i C. Sundts gate.

Playdate

Playdate er en konsertserie for improvisert musikk. Kveldene deres er strukturert som en ‘date’ mellom to fremtredener. Playdate booker selv, også ved henvendelse.

Sofar Sounds Bergen 

Konsepet er enkelt: Du mottar en hemmelig adresse dagen før konsert, møter opp med medbrakt drikke og finner ut på stedet hvem som skal spille. Påmelding skjer via mail, for mer informasjon: Sofar Sounds Bergen

 

Lokaler til leie

Bergen har en rekke konsertscener en kan leie til forskjellig bruk, men mange av disse stedene har en kurator som må godkjenne den kunstneriske relevansen av konseptet.

Østre

Østre er huset for elektronisk musikk og lydkunst i Bergen – og er eid av foreningen Ekko og Lydgalleriet. Østre kan leies til bruk av kulturelle og kunstneriske arrangementer. Kapasiteten er på rundt 250.

Landmark

Landmark er foajéen til Bergen Kunsthall og holder både åpen som kafé og til utleie som kulturhus. Bergen Kunsthall leier ut Landmark om kvelden – her har en rekke konsepter tilholdssted og de er alltid åpen for flere konsepter.

Grieghallen

Grieghallen er det største kulturhuset i Bergen og er tilholdssted for en rekke institusjoner, som Bergen Filharmoniske Orkester. Grieghallen har flere konferanse- selskap-, messe- og konsertlokaler en kan leie til mindre eller større arrangementer.

USF Verftet

Scener og lokaler på USF kan leies for konserter, scenekunst, filmfremvisning (kino), møter, selskaper, seminar, foredrag og store events. De har erfaring med både store og små arrangementer, og kan tilby en samlet løsning der både teknisk utstyr, personell og matservering er inkludert.

Ole Bull Scene

Ole Bull Scene er Bergens største private revy-, teater- og musikkscene. Lokalet deres har en kapasitet på 486 sitteplasser og 700 ståplasser.

Hordaland Teater 

Hordaland Teater har Logen i Bergen Sentrum som spillelokale. I ledige perioder leier de den ut, når de selv ikke driver  kulturvirksomhet i lokalene. Mer info på: Hordaland Teater.

Cornerteateret

Cornerteateret stod ferdig i 2013. Ferdiggjort på bestilling av Proscen og Vestlandske Teatersenter – ment som en scene for det frie profesjonelle teater miljøet, og for barne- og ungdomsteater. Cornerteatret kan leies til forskjellig formål og disponerer flere rom til forskjellig bruk – også til mindre arrangementer i foajéen. Baren driftes av Nobel Bopel.

Logen bar

Logen bar er en bar i andre etasje på Logen teater, der finnes det en liten provisorisk scene – hvor det arrangeres en rekke konserter.

Lysverket

Lysverket har flere lokaler som en kan leie til private arrangementer. De gjør også egne bookinger noen dager i uken – samt huser et par eksterne klubbkonsepter. Lysverket er også driftet som en restaurant.

Bergen Kjøtt

Bergen Kjøtt er driftet av Bergen Contemporary Art Project – og andre etasje leies ut til kulturelle arrangementer.

Grand

Grand Selskapslokaler kan en leie til alt fra bankett og selskaper til kurs og konferanser.

 

 

 

 

 

 

Relaterte artikler