: Livestreaming ABC

Livestreaming er en god måte å nå ut til ditt publikum fra ditt eget hjem.

Her finner du en steg-for-steg guide til hvordan gjøre dette selv på en god måte, uten å bruke mye penger på utstyr og programvare. Du får en gjennomgang av hvordan du kan legge grafikk over video (som Vippsnummer, logo osv), ventebilde før/etter, og hvordan du kan koble deg til Facebook og Youtube.

Les hele guiden her: Livestreaming ABC

 


Verdt å merke seg under Koronapandemien:

 

TONO:

Direktesending og strømming av beskyttet musikk skal i prinsippet lisensieres av TONO i hvert enkelt tilfelle. I denne spesielle situasjonen for Norge anser TONO disse idealistisk pregede livestrømmede konsertene som lisensiert under den avtalen TONO har med Facebook og Youtube.

Ved eventuell kommersialisering av direktesendte/strømmede konserter må det inngås avtaler med TONO på ordinært vis.

Avspilling av innspilt musikk:

Hovedregel: unngå å spille av innspilt musikk, da dette går under andre rettigheter enn livefremførelser (TONO). Facebook/Youtube har gode verktøy for å oppdage bruken av innspilt musikk, og du risikerer å få videoer fjernet, eller kontoer sperret.

Donasjoner via Vipps: 

Dersom du vil samle inn penger via Vipps, er det viktig å ha en bedriftskonto, ellers risikerer du å få stengt kontoen din. Akkurat nå under koronapandemien har de lettet litt på reglene, med noen forbehold:

“Har du som er artist ikke registrert et eget foretak, vil vi i en periode tillate at du kan gjøre innsamling av penger på din private Vipps. Vi gjør et unntak for å være smidige i disse tidene, men ordningen vil reverseres når hverdagen normaliseres. Forutsetningen for unntaket fra våre vilkår er at:
1) artisten ikke har registrert foretak
2) vippsbetalinger kan defineres som «donasjon» (typisk alle som sier at en «billett» koster mellom 0 og uendelig, eller noe sånt)
3) Vippsbetalinger har startet etter Covid-19-tiltakene trådte i kraft i Norge.”
Les hele saken fra Vipps