Filtrer på tags

Ressurs: Livestreaming ABC

Ressurs: Livestreaming ABC

Tiden er inne for å lære seg nye ting, og ikke minst: lære seg livestreaming!

Livestreaming er en god måte å nå ut til ditt publikum fra ditt eget hjem.

Her finner du en steg-for-steg guide til hvordan gjøre dette selv på en god måte, uten å bruke mye penger på utstyr og programvare. Du får en gjennomgang av hvordan du kan legge grafikk over video (som Vippsnummer, logo osv), ventebilde før/etter, og hvordan du kan koble deg til Facebook og Youtube.

Les hele ressursen her: Livestreaming ABC


Verdt å merke seg under Koronapandemien:

 

TONO:

OBS: 30.03.2020 har TONO oppdatert retningslinjene sine for livestreaming. Alle livestreams som generer inntekt, inkludert Vipps til artist, skal meldes inn til TONO. De vil så fakturere for 10%. TONO-avgiften vil som vanlig gå til opphavere av musikken.

Dersom du er arrangør, men inntekten går direkte til artisten, er det artistens ansvar å rapportere.

Les hele saken med spørsmål og svar fra TONO her

Avspilling av innspilt musikk:

Hovedregel: unngå å spille av innspilt musikk, da dette går under andre rettigheter enn livefremførelser (TONO). Facebook/Youtube har gode verktøy for å oppdage bruken av innspilt musikk, og du risikerer å få videoer fjernet, eller kontoer sperret.

Donasjoner via Vipps: 

Dersom du vil samle inn penger via Vipps, er det viktig å ha en bedriftskonto, ellers risikerer du å få stengt kontoen din. Akkurat nå under koronapandemien har de lettet litt på reglene, med noen forbehold:

“Har du som er artist ikke registrert et eget foretak, vil vi i en periode tillate at du kan gjøre innsamling av penger på din private Vipps. Vi gjør et unntak for å være smidige i disse tidene, men ordningen vil reverseres når hverdagen normaliseres. Forutsetningen for unntaket fra våre vilkår er at:
1) artisten ikke har registrert foretak
2) vippsbetalinger kan defineres som «donasjon» (typisk alle som sier at en «billett» koster mellom 0 og uendelig, eller noe sånt)
3) Vippsbetalinger har startet etter Covid-19-tiltakene trådte i kraft i Norge.”
Les hele saken fra Vipps

 


Obs: denne informasjonen vil alltid ligge tilgjengelig under samesiden vår “Ressurser“. Den vil vi også oppdatere. 

Har du ikke tatt et dypdykk i Ressurser, kan tiden være inne nå!

Siste nytt