Filtrer på tags

Påmeldingen til Emergenza Festival Bergen har startet

Påmeldingen til Emergenza Festival Bergen har startet

Gain Eleven fra Sverige stakk av med seieren i den internasjonale finalen i Tyskland for en uke siden, hvilket skaper større fokus på nye nordiske band og artister. Påmeldingen til Emergenza Festival Bergen har startet, og dette året får deltakerne flere fordeler enn før.

Emergenza er en stor internasjonal festival

Etter å ha gått hele veien fra Sticky Fingers i Gøteborg til Taubertal Festival i Tyskland, så var det til slutt Gain Eleven fra Arvika i Sverige som stakk av med seieren i Emergenza Festival. Hovedpremien er en Europa-turné, men allerede etter kåringen for en uke siden spilte bandet på Taubertal Festivalen’s største scene. Taubertal Festivalen besøkes hvert år av rundt 25.000 publikummer, og det er en premie i seg selv å få spille på festivalen.

Fokus på Norden

Festivalsjef i Norge, Martin Jensen, legger til: “Siden det har vært nordiske band som har vunnet 4 av de siste 6 internasjonale finalene – Nico & Vinz fra Norge i 2011, Hurricane Love fra Sverige i 2012, The Scheen fra Norge i 2014 og Gain Eleven fra Sverige i 2016 – kan vi konkludere med at det både er veldig mange bra lovende band i Norden, og samtidig merker vi at oppmerksomheten mot Norge og Sverige har økt på grunn av disse gruppene. Dette kan være en stor fordel for band som melder seg på festivalen, ettersom det er åpenlyst at Emergenza tilbyr en plattform hvor deltakerne kan få en skikkelig kick-start på karrieren, som man kan bruke til å komme videre med bandet og musikken sin.”

Hva kan du få ut av festivalen?

I tillegg til å tilby deltakerband fra Hordaland muligheten til å spille en rekke konserter på Garage og USF Verftet, er det flere fordeler man får av å delta på festivalen: – man spiller konserter på kjente klubber foran et stort publikum under profesjonelle rammer – vinnerbandet spiller i Norgesfinalen på Rockefeller, i tillegg til en “special guest gig” på John Dee til andre- og tredjeplass. – en rekke nordiske band blir presentert for bookingansvarlige for flere tyske festivaler – hvert band får en promosjonspakke bestående av pressefoto og flyer/plakat-design – konserter arrangeres på tvers i Norden, så band får spille på de beste klubbene i andre land – deltakerne kan skape nettverk og få kontakter innen musikkbransjen – lokalt, nasjonalt og internasjonalt – i den internasjonale finalen deler deltakerne scenen med internasjonale stjerner – hovedpremien er en Europaturné

Meld deg på

Nå kan du melde på bandet ditt til festivalen i Bergen på www.emergenza.no

Siste nytt