- for musikkmiljøet i Vestland.

Prosjekter

Her finner du en oversikt over noen av Braks prosjekter.

Aktive prosjekter:

DIY-dagen

DIY-dagen ble arrangert første gang i November 2018. DIY-dagen er en seminarrekke hvor vi serverer deg alt du trenger for å bygge din karriere som artist, låtskriver eller musikkselskap på et brett. Brak arrangerer DIY-dagen et par ganger i året, og ofte i samarbeid med andre aktører og bidragsytere.

Vill Vill Vest

VillVillVest er en nasjonal musikkfestival der en rekke spennende og aktuelle artister spiller på flere av Bergens etablerte scener. Hvert år er det rundt 60 artister som spiller, og Brak står for konferanseprogrammet. Over 500 gjester, samarbeidspartnere og internasjonal bransje kommer til Bergen. Les mer på Vill Vill Vest sine nettsider.

Bergen Songs

Brak arrangerer årlige låtskrivercamper. Målet er å etablere en større satsing på låtskriving i Bergen. Her møtes nasjonale og internasjonale låtskrivere og produsenter for å bygge nettverk, få flere samarbeidspartnere og utvikle seg innen feltet låtskriving med mål om å kunne øke inntekter fra sitt kreative virke. Nasjonale og internasjonale produsenter, A&R’s og forleggere blir inviterte til å delta på campen.

Les mer om Bergen Songs på hjemmesiden.

Grøn Festival

Grøn Festival er et prosjekt der Brak utvikler en enklere miljømerking for festivaler. Les mer om prosjektet på denne siden. 

Blest

Blest er møteplassen for musikkmiljøet i Hordaland og Sogn og Fjordane som arrangeres av Brak. Et tettpakka kursprogram kombinert med konsertkvelder med utplukka band fra regionen samler en stor del av bransjen for ei helg i Førda. Første Blest ble avholdt i september 2011.
Blest på nett

Buzz

Buzz er et investeringsselskap for musikkbransjen i Bergen. Selskapet er eid av Bergen Kommune og driftet av Brak.
Buzz ble opprettet i 2011, og har siden starten investert i selskaper som MADE, HiHat, OIID, Vibble m. fler. Les mer om Buzz på denne siden.

SOMU

Sogn og Fjordane Musikkfond er en støtteordning som ble lansert av Brak i 2012 med midler fra Sparebankstiftinga. SOMU skal væra eit sjangeruavhengig fond for musikkmiljøet i Sogn og Fjordane.

Kven som får tildelingar frå Sogn og Fjordane musikkfond skal ikkje avgjerast av Brak, men av tre uavhengige fagpersonar. Desse skal sitje på åremål i 3 år.

Les meir og søk om midler fra SOMU på www.somu.no

Nasjonalt samarbeid

Brak samarbeider med andre kompetansesentre i Norge:

STAR (Rogaland)
SØRF (Agder og Telemark)
Østafjellske (Buskerud og Vestfold)
Tempo (Midt-Norge)
KOFOR (Nord-Norge)

 

 

Avsluttede prosjekter:

GAFFA

GAFFA 2008 var et samarbeid mellom BIFF (Bergen Internasjonale Filmfestival), Bergen Media By, Brak og Vestnorsk Filmsenter.

GAFFA ble gjennomført for første gang i 2004 som et pilotprosjekt. Fem artister og fem produksjonsselskap ble koblet og fikk 250.000,- til å produsere hver sin musikkvideo. Av de mange erfaringer som ble høstet, var det særlig distribusjons- og kompetanseleddet som var svakt.

I 2008 ble prosjektet tatt opp igjen, og da delt opp i 2 faser.
Fase 1 besto av kursing om å lage forretningsplan og bruke en musikkvideo til promoteringen av et album. Av 16 band og selskaper, skulle 4 bli trukket ut til å lage musikkvideo. Det skulle deles ut 200.000,- til promotering og 250.000,- til produksjon.
Fase 2 besto av produksjonen av en video og markedsføring av denne.

Datarock og The Brimstone Solar Radiation Band fikk penger til å gjennomføre produksjon og markedsføring av sine videoer.

Brak fagdag

Brak fagdag ble arrangert for første gang 27. april 2013 på Litteraturhuset i Bergen og Østre – med 150 påmelte deltakere.
Her finner du programmet

VRAK

VRAK står for Vestnorske rytmiske aktører og er et kompetansenettverk som drives i samarbeid mellom Brak, Førde Internasjonale Folkemusikkfestival, STAR og Vestnorsk Jazzsenter. Kompetansenettverket representerer dermed rock/pop etc, folkemusikk og jazz i Sogn & Fjordane, Hordaland og Rogaland. VRAK representerer kun et formalisert samarbeid og er ikke en ny organisasjon med egen administrasjon og ansatte.

Kartlegging

I 2011 gjorde Brak en kartlegging av øvingslokaler i regionen. Kartlegging av øvingslokaler finner du her.

Se også Øvingsrom.no for en oversikt over øvingslokaler i Bergen og ellers i Norge.

Rapporter

I 2011 gjennomførte Brak plakatundersøkelsen i Bergen, og lanserte plakatvettreglene. Her finner du bilder og rapport.

Øvingsrom.no

I samarbeid med Tempo, de andre kompetansesentrene i Norge og bandORG har Brak lansert en nasjonal portal med oversikt over øvingslokaler i Norge: www.øvingsrom.no

NorSynch

Om norsynch

Mobilt kontor

Siste onsdagen i måneden flytter hele administrasjonen seg fra kontorene på USF Verftet til Apollon for å svare på spørsmål, snakke med dere om aktuelle problemstillinger eller høre om nye spennende prosjekter. Vi inviterer med økonomer og jurister når vi arrangerer mobilt kontor med selvangivelsesworkshop og mobilt kontor med jusshjelp.
Se kurskalender for info om neste mobile kontor.

Manøver

Kulturell sesjon siste torsdagen i måneden

Manøver er et møtested for kunst- og kulturfeltet i vestlands-regionen. Aktører fra film- og media, musikk, scenekunst, visuell kunst og design går sammen og lager ett felles treff hver siste torsdag i måneden.

Manøver på Facebook
Manøver på nett.

Utflukt

Utflukt er en konsertserie med fri aldersgrense i Hordaland som gjennomføres i perioden fra november 2012 til desember 2013: Utflukt er et samarbeidsprosjekt mellom Brak, artistmanagementet MADE, Hardanger ungdomsråd og kulturkontorene i Fyllingsdalen/Laksevåg, Arna/Åsane, Fana/Ytrebygda, Bergenhus/Årstad og på Stord.Utflukt på facebook

Dugnad

I september 2008, mistet over 60 band utstyret sitt i en storbrann i Skuteviksbodene 13.
På kort tid ble støttefestivalen Dugnad satt opp til inntekt for artistene som mistet alt i Skuteviksbrannen i Bergen. Festivalen Dugnad ble avholdt på USF Verftet 26. og 27. september 2008. Bergen Kommune, Musikkverkstedordningen og KKD bevilget totalt 3 millioner til nye øvingslokaler. Artistene var:
Datarock
The Whitest Boy Alive
Ungdomskulen
Purified in Blood
Fjorden Baby!
Kakkmaddafakka
Kim Hiorthøy
The New Wine
Manheads
John Olav Nilsen & Gjengen
Audrey Horne
Parken
Quasimojo
Leiv Reed
A-Laget
Lars
Def Ill Hifi
Hellish Outcast
Goddamn
66 Crusher
Stonxyblot Proxy
Koppen
Moonpedro
Glad Girls
Übertös
Team Blitzkrieg
Empty Bottles broken Hearts
The Walt Whitmen
Center of the Universe
Megaphonic Thrift
Blind Stereo
Lyd
The Soul Express Orchestra
Syntax TerrOrkester
The SquaresDjs:
Sunshine
Joakim Haugland
indieaften vs. Bergen Soul
The Work
Pastor
Thomas UrvVj OllieAlt overskudd fra festivalen og sponsorene ble tatt inn i Dugnad Fondet, og det ble totalt fordelt 350.000,- til bandene som mistet alt i Skuteviksbrannen.