Filtrer på tags

Ny utstilling på Bergen Kunsthall

Ny utstilling på Bergen Kunsthall

Bergen Kunsthall ønsker velkommen til en helg med konsert, performance, foredrag og ny utstilling!

Høstens første utstilling åpner fredag 25. august kl 20 med en performance av Nic Bullen (Napalm Death) kl 22.

Programmet fortsetter lørdag 26. mai med foredrag av Mark Beasley kl 14 og kl 20 med performance, konsert og opplesning med Lizzi Bougatsos (Gang Gang Dance, Angel Blood) & Stephen O´Malley (Sunn O))), KTL), Rasheedah Phillips (Black Quantum Futurism) og Moor Mother. Gratis inngang på alle arrangementer!

O Superman To Girls, Tricky.
I Am Here, Where Are You:
On Vocal Performance

25. august 2017 — 15. oktober 2017
Åpner 25. august kl 20:00

Laurie Anderson, Black Quantum Futurism, Lizzi Bougatsos, Nicholas Bullen, Jem Cohen, Attila Csihar, Ian MacKaye, Steve McQueen & Tricky, Moor Mother, Stephen O´Malley, Tony Oursler, The Poetics (Mike Kelley & Tony Oursler). Organisert av Mark Beasley

O Superman… presenterer en serie med sentrale vokalperformancer, kunstnere og audio-visuelle kunstverk. Utstillingen vises og fremføres i alle Kunsthallens saler, i tillegg til et live-program på Landmark.

Som materiale og konkret form kan stemmen bøyes og tøyes, på samme måte som leire, maling eller stål. Det er denne materialiteten som skaper sterke og ofte opprivende følelser. Når stemmen brukes i performance og som materiale, har den en flytende bevegelighet; den fyller rommene mellom eksisterende strukturer og de avgrensede genrenes arkitektur. Stemmen er et aktivt element, som binder sammen teater, musikk og dans. Kort sagt: den overskrider kategoriene. Den er et bindemiddel og en omflakkende intensitet som vandrer fra kropp til kropp, fra taler til lytter.

O Superman… presenteres som et tredimensjonalt partitur for stemmen og er kuratert spesielt for Bergen Kunsthalls utstillingsrom av den USA-baserte kuratoren og skribenten Mark Beasley. Dette er en komposisjon i utstillingsformat med en kombinasjon av live-performance, arkivmateriale, lydinstallasjoner, video- og lyd-essays. Til sammen skaper dette materialet et utsnitt av den radikale og politisk orienterte, avantgardistiske pre- og post-punk-vokalens historie fra 1980-tallet frem til i dag.

Les mer om utstillingen på facebook

Live-program:
Fredag 25. august kl 22:00
Performance med Nicholas Bullen (Napalm Death)

Lørdag 26. august kl 14:00
Foredrag av Mark Beasley: O Superman to Girls, Tricky

Lørdag 26. august kl 20:00
Performance med Lizzi Bougatsos (Gang Gang Dance, Angel Blood) & Stephen O´Malley (Sunn O))), KTL)
Opplesing av Rasheedah Phillips (Black Quantum Futurism)
Performance med Moor Mother

Lørdag 9. september kl 14:00 
Foredrag av Nicholas Bullen: Into the Black Hole

Fredag 15. september kl 21:00 
Konsert med Attila Csihar (Mayhem)

Siste nytt