Filtrer på tags

Ny prosjektansvarlig i Brak!

Ny prosjektansvarlig i Brak!

Vi har ansatt ny prosjektansvarlig i Brak, og gleder oss veldig til Inni Mowinckel skal begynne å jobbe hos oss neste uke. Bli bedre kjent med Inni i vårt lille portrettintervju under!

Hei Inni, velkommen som du prosjektansvarlig i Brak! Kan du si litt om deg selv og hva du har gjort tidligere? 

Hei, og takk! Jeg heter Inni Mowinckel, er 28 år gammel og fra Bergen. Jeg har en bachelorgrad i Music Management, og har jobbet som arrangementsansvarlig i AKKS Bergen de siste 4-5 årene. Der har jeg blant annet vært festivalsjef for Eggstockfestivalen, leder for ungdomsarrangørgruppen UFLAKKS, produsent for UKM-festivalen i Hordaland, startet opp Ung Delegat-programmet med Brak for Vill Vill Vest, og (sist men ikke minst) arrangert bingo på Apollon hver måned!

Du har jo jobbet i flere år i AKKS og vært festivalsjef for Eggstockfestivalen. Hvordan tenker du at erfaringen derfra kan komme til nytte her i Brak?

Som festivalsjef for en liten festival har man en veldig bratt læringskurve innen mange områder: man er jo gjerne både booking-, produksjon-, sponsor-, HMS-, økonomi-, promo- og nettsideansvarlig! Litt all-round erfaring er nok kjekt å ha med seg til Brak. Jeg har jobbet mye med unge, uetablerte band og artister, og vet hva de må vite for å komme seg videre – i tillegg til å ha arrangert workshops i bøtter og spann for mange ulike grener innen kultur.

Hvorfor ønsker du å jobbe i Brak?

Brak har en helt essensiell rolle i musikklivet i Bergen. Da jeg flyttet tilbake til Bergen etter studietiden, var Brak de første jeg tok kontakt med. Her fikk jeg masse gratis og relevante kurs, nettverk, og en veldig varm velkomst til miljøet. Dette var utrolig viktig for meg, og jeg håper jeg kan være med på å videreføre dette til andre <3

Hvordan vil du beskrive musikkmiljøet i Bergen? 

Støttende. Det er et lite miljø, og da det er utrolig fint å se hvor mye man heier på hverandre, enten det er artister som stiller som publikum på hverandres konserter, eller samarbeidet vi ser innad i bransjen, bl.a. for å få Vill Vill Vest opp og stå.

Hva mener du Brak bør jobbe med i tiden som kommer?

Jeg tenker at noe av det beste Brak gjør, er å lytte til medlemmene, og møte de behovene de har for kompetanseutvikling. Samtidig må man prøve å forutse hvordan bransjen videreutvikler seg, og gi tilbud som medlemmene ikke vet at de trenger ennå. Vanskelig og viktig!

Er det noe spesielt område i musikkbransjen du brenner for?

Jeg må låne Karen Sofies catchphrase: “kompetanse e viktige”! Hvis jeg har bidratt til at noen lærer noe, og kan bruke det til å forbedre hva enn DE holder på med, er jeg veldig glad.

Så over til noe litt mer lettbeint, første konsertopplevelse?

Jeg var mye på 1880 og Eggstockfestivalen da jeg var ungdom, og så selvfølgelig masse up and coming der. Den første store konserten jeg betalte for selv, tror jeg var Slayer, Slipknot og Mastodon i Oslo, med min bror som verge.

Første musikkjøp?

Jeg var 10 og kjøpte Alicia Keys sitt første album (CD), Songs in A minor. Det neste var Dream Theaters Metropolis pt. 2 – det albumet vil alltid henge sammen med Boomblasteren min med blå lys i høyttaleren.

Så, BESTE konsertopplevelse?

Bon Iver i København i fjor. Bon Iver er de eneste jeg har hørt på hver eneste uke fra jeg var 16, men aldri sett live. Jeg var litt bekymret siden det var en arenakonsert, men publikumskulturen i Danmark er fantastisk, konserten var helt perfekt, og jeg gråt en skvett.

Til sist, hvis du måtte plukke ut tre favorittalbum utgitt av artister fra Bergen og omegn, hvilke og hvorfor?

Oi! Her må jeg begrense det til nylige utgivelser.

Misty Coast, Melodaze: Flytende, psykedelisk, støyete og deilig. Den musikken du vil ha som soundtrack mens du rusler i byn.

Thea Hjelmeland, Kulla: Så sinnsykt snålt og kult og fint.

Orions Belte, Mint: Vokal og tekster er vanligvis viktig for meg, så når jeg trekker frem et (stort sett) instrumental-album, står det sterkt på egne bein!

*Inni Mowinckel tar over for Hanne Sætre Thunestvedt som prosjektansvarlig for blant annet Vill Vill Vest og kommunikasjonarbeid i Brak. 

Siste nytt