Filtrer på tags

Millioner til utvikling av digital plattform

Millioner til utvikling av digital plattform

De regionale kompetansesenterne for musikk har fått ​2,3 millioner fra Kulturrådet til utvikling av en ​digital ressursbank for musikkbransjen​.

Kulturrådets ledelse har nylig vedtatt etter innstilling fra avdeling for ​kreativ næring ​å tildele de regionale kompetansesentrene for musikk ​alle midlene til musikkfeltet for regional bransjeutvikling til utvikling av en ​digital ressursbank for musikkbransjen​. Det innebærer at 2,3 millioner kroner skal brukes på å utvikle en nettside med ressurser og verktøy, maler og informasjon som forenkler arbeidshverdagen i musikkbransjen, skriver Are Bergerud, daglig leder i Tempo, kompetansesenter for musikkmiljøet i Midt-Norge, i en pressemelding til Ballade.

De syv regionale kompetansesenterne for musikk er Tempo​, ​Star, Brak, RYK, ØKS, SØRF ​og​ MØST​.

Kompetansesenterne er organisasjoner som jobber med kompetanseheving i alle ledd av musikkbransjen. De jobber innen alle sjangre, og dekker samlet sett hele landet. Dette prosjektet skal resultere i en ressursbank og digital verktøykasse for norsk musikkbransje, en samlet plattform for alle profesjonelle aktører uavhengig av geografi og felt.

– Målet er å skape en plattform som effektiviserer hverdagen til profesjonelle aktører i bransjen, enten du er musiker, artist, forlegger, manager, arrangør, studiomanager, produsent eller plateselskap, sier Bergerud i meldingen.

Les hele saken i www.ballade.no

Bildet viser noen av de regionale kompetansesenterne samlet under Vill Vill Vest i Bergen nylig. Fra venstre: Anna Willrodt (Sørf), Renate Eggan (Tempo), Vegard Moberg (Brak) (øverst), Martha Lyse (STAR), Angelica Manke, Are Bergerud (Tempo), Oda Sofie Aaring (Tempo), Tor-Arne Vikingstad (STAR), Leif Haaland (MØST), Foto: Mathias Keilgavlen

Siste nytt