Filtrer på tags

Maria Simonsen er ny praktikant i Brak!

Maria Simonsen er ny praktikant i Brak!

Vi har fått en ny praktikant i Brak, og er veldig glade for at Maria Simonsen skal være en del av vår lille stab i ukene fremover. Maria studerer medievitenskap ved UiB og er med i studentradion i Bergen. Hun var tidligere med i musikkprogrammet Plutopop og er nå med i motepodcasten Normcore. Maria får en sammensatt rolle her i Brak og vil blant annet fungere både som utelivskorrespondent og braksnakkjournalist.

Velkommen til Brak, Maria! Det er jo supert for oss å ha en person med dine journalistiske evner om bord en periode. Du smelte jo til med et Braksnakkintervju (Braksnakk #11 med Ganezha) allerede første dagen du var hos oss! Hvorfor tenkte du at Brak var et sted du ønsket å ha praksis?

– Tusen takk, jeg gleder meg til å jobbe med dere i ukene fremover! Hovedgrunnen til at jeg ville være praktikant i Brak er av den enkle grunn at jeg elsker musikk. Jeg elsker å høre på musikk, snakke om musikk og jobbe med musikk. Dere er jo et kompetansesenter for musikere i Hordaland og Sogn og Fjordane og dere fokuserer på å fremme artister i regionen, dette har jeg erfaring fra musikkprogrammet PlutoPop der det er fokus på artisten, i tillegg til intervjuer, anmeldelser og spillelister. Jeg tror jeg kan gjøre et stykke arbeid som jeg syntes er gøy og som dere vil ha nytte av. Dette blir bra!

På årets Vill Vill Vest konferanse hadde vi et overordnet tema som het ‘Why music’ altså hvorfor hører vi på musikk og hva gjør det med oss, så da er det jo betimelig å høre med deg: Hva er ditt forhold til musikk?

– Musikk er jo til for å få deg til å føle noe og ha noe å relatere deg til. Jeg elsker hvordan man kan høre på alle de utallige sjangrene som finnes ut i fra hvilket humør man er i. Jeg er også unormalt opptatt av tekst og hva artisten prøve å formidle, jeg syntes det er noe av det viktigste med en låt.

Og det naturlige oppfølgingsspørsmål; Hva hører du på for tiden?

– Jeg hører en del på Niilas og Verdensrommet som begge er lokalisert i Bergen. Begge spiller også på Vibbefestivalen som arrangeres av Vibbefanger fredag 12. oktober, så det gleder jeg meg masse til. Litt mer internasjonalt har jeg hørt mye på H.E.R i det siste, en 21 år gammel jente fra California, hun har veldig smooth R&B som jeg er veldig fan av. Utenom det norske Lil Halima, nyeste singelen til Robyn som heter Honey hører jeg på repeat, The Internet, Sampha osv. Mye godis altså!

 Noen konserter du gleder deg til fremover?

– Jeg gleder meg veldig til Vibbefestivalen som arrangeres 12. oktober, det tror jeg blir helt sykt bra. Jeg gledet meg til lanseringsfesten til Ganezha fredag. 5 oktober men jeg skal på en hyttetur med radioen (r.i.p). Razika spiller en konsert på Verftet på nyåret som jeg tror blir sinnsykt kult, de slipper jo ny musikk nå også! Masse å glede seg til altså.

Til sist, hvorfor sluttet du i musikkprogrammet Plutopop til fordel for motepodcasten Normcore?  (hehe)

– Hehe, jeg hadde jo vært med i programmet i fire semestre, gjort mye intervjuer, anmeldelser og lagt ned mange timer med snakk om musikk. Jeg følte derfor at det var på tide med noe nytt, så nå er jeg med i motepodcasten Normcore der vi snakker om trender og mote generelt (sjekk oss ut på Itunes), så det var derfor glimrende at jeg fikk muligheten til å jobbe med musikk som praktikant i Brak! 😀

Siste nytt