Filtrer på tags

Konsepter for lysdesign

Konsepter for lysdesign

Lysdesigner og scenograf Hans Peter Jenssen tar oss med på et dypdykk i lysets verden. Vi går gjennom de grunnleggende elementene vi bør kunne for å jobbe med lys, går i dybden på lys som medium og diskuterer hvordan vi kan utarbeide og kommunisere ulike konsepter for lysdesign. Kurset passer for alle som jobber med eller er interessert i lysdesign, enten det dreier seg om lys til konserter, dans, teater, foto, film eller scenografer og andre som forholder seg til lys.

Lys er en merkelig materie, både allestedsværende i det fysiske liv og totalt fraværende i de fleste folks bevissthet på en og samme tid. Noen av oss har som jobb å forme denne materien, på svært ulike måter, til svært ulike formål. Felles for oss alle er at det er nødvendig med en ganske fullstendig forståelse av materien for å oppnå de målene vi og de vi jobber med setter seg, både kunstnerisk og praktisk.

Musikkutstyrsordningen presenterer dette kurset som tar sikte på å gi deltagerne gode verktøy og metoder for å forstå, utvikle og kommunisere lysdesign til kunder og samarbeidspartnere. Både med andre fagfolk og med de som kanskje ikke snakker «språket» i det hele tatt. Kurset handler ikke om hvordan lage fint frontlys eller hvordan sette lys for dans – kurset sikter på å sette de riktige konseptene og tankene i sammenheng slik at du selv blir i stand til å løse fint frontlys og lys for dans.

Kurset er delt i tre deler, og vi jobber oss grundig gjennom en mengde konsepter innenfor lysdesign samtidig som det er rom for innspill, spørsmål og problemstillinger fra salen der det skulle dukke opp. Vi inviterer deltakerne til å komme med konkrete situasjoner de har stått i som vi sammen kan diskutere og evt. se på. I tillegg skal vi se på praktiske problemer rundt lysdesign som teknologi, tegninger, papirarbeidet og kontroll. Den siste delen handler om hvordan vi på best mulig måte kan kommunisere både abstrake konsepter og konkrete ideer til kunder og samarbeidspartnere som kanskje ikke forstår lysdesign terminologi på samme måte som oss.

Om kursholderen

Kurset holdes av Hans Peter Jenssen, som til daglig jobber som lysdesigner og scenograf i Bright Norway. Han er utdannet interiørarkitekt og med sitt litt skeive blikk på design og kommunikasjon lager han eventer, tv sendinger og festivaler for noen av landets mest profilerte kunder. På fritiden tar han bilder, bygger Lego med tre-åringen og skriver om lys og livet for ulike publikasjoner.

Foto: Hans Peter Jenssen

www.musikkutstyrsordningen.no

Sted: Zinken hopp, Litteraturhuset i Bergen
Tid: 17.00-20.00 / 17.10.2018
Arrangementet er gratis og åpent for alle

Siste nytt