Filtrer på tags

Ingen billettmoms for konserter og festivaler!

Ingen billettmoms for konserter og festivaler!

Kulturmomsutvalget anbefalte i sin innstilling 8 prosent moms på konsertbilletter. Den første muligheten for å innføre kulturmomsen var i fremleggelsen av statsbudsjettet for 2010. Nå er det klart at de kulturinstitusjoner og kunstnere/artister som ville fått pålegg om moms og tape på dette, blir unntatt momsregulativet.

Publikum er den store vinneren i denne saken. Nå vil det ikke bli en økning i billettprisene, som følge av en kulturmoms. I tillegg sikrer dagens beslutning at det ikke blir et enda større skjemavelde for kunstnere. Vi er glad for at vi har en ansvarlig kulturminister og en forståelsesfull finansminister, som har sett og forstått konsekvensene av kulturmoms og nå bestemt at den ikke innføres, sier daglig leder Elin Aamodt i GramArt.

I tillegg til samtaler med representanter for departementene har organisasjonene bak “Dyrt nok! Nei til kulturmoms” samlet inn underskrifter mot kulturmoms.

Moms på kultur har engasjert befolkningen. Vi fikk i løpet av få dager inn tusenvis av underskrifter mot momsen, og engasjementet har vært stort i en rekke sosiale medier. Nå kan de som allerede har økt underholdningsbudsjettet sitt med åtte prosent, bruke dem på enda flere kulturarrangementer, sier daglig leder Monica Larsson i Norsk Rockforbund.

I forbindelse med oppropet ble det utviklet en egen Giske-lapp, som symbol på økte billettpriser.

Trond ba oss nå lage en ny en. En hundrelapp som symboliserer regjeringens vilje til å oppfylle publikum og bransjens krav. Det har vi nå gjort. Giske-lappen er symbolet på vår kulturvennlige regjering, og vi forventer at kulturmomsen ikke blir et tema når fremtidige statsbudsjetter skal legges frem, sier leder Bjørn Heiseldal i Produsentforeningen for privatteatre.

For mer informasjon:
Leder Elin Aamodt, GramArt, tlf: 95 91 99 17, e-post: elin@gramart.no
Leder Monica , Norsk Rockeforbund, tlf: 97 02 24 20, e-post: monica@norskrockforbund.no
Leder Bjørn Heiseldal , Produsentforeningen for privatteatre , tlf: 90 18 86 18, e-post: bjorn.heiseldal@thalia.no