Filtrer på tags

Historisk samarbeid på tvers av sjanger- og fylkesgrenser

Historisk samarbeid på tvers av sjanger- og fylkesgrenser

Sammen med Bergen Jazzforum serverer vi selvfølgelig også god norsk musikk, og Casio Kids, Elephant 9 og Valkyrien Allstars står på den musikalske menyen. Så da det er bare å finne fram danseskoene og begynne å glede seg til denne gavepakken 4.september på USF Verftet!

Åpning/Kulturpolitisk debatt:Tid: 17.30-20.00
Sted: Cinemateket, USF Verftet

CC: Gratis

Send mail til brak@brak.no innen onsdag 2.sept dersom du ønsker å delta!

Konserter:

CasiokidsTid: 21.00-22.15
Sted: Røkeriet, USF Verftet

Elephant 9Tid: 22.30-23.45
Sted: Sardinen, USF Verftet

Valkyrien AllstarsTid: 24.00-01.15
Sted: Røkeriet, USF Verftet

CC:200,- (140,- medlemmer i Brak / Bergen Jazzforum / STAR / BT kortet)
Billetter kan kjøpes på www.billettservice.no eller i døren.
Dørene åpner kl 20 00

Om VRAK:

Samarbeidet defineres som et regionalt kompetansenettverk for rytmisk musikk. Barnet har fått navnet VRAK (Vestnorske rytmiske aktører) og formålet er at det allerede velfungerende samarbeidet mellom musikkmiljøene og organisasjonene i vestlandsregionen skal videreutvikles.

Samarbeidet mellom folkemusikk, jazz og det øvrige rytmiske musikkmiljøet på Vestlandet har til dels fungert bra, men som alltid kan man gjøre ting bedre. Brak, Førde int. folkemusikkfestival, STAR og Vestnorsk jazzsenter ønsker nå å formalisere samarbeidet, og starte med å jobbe målrettet sammen om de felles utfordringene miljøene har.

Bransjeutvikling vil være et nøkkelbegrep for fellesaktivitetene i nettverket. Kompetansenettverket vil fokusere på kompetanseutvikling og -spredning på en rekke områder gjennom:

Kurs / SeminarProsjekt
Informasjonsdistribusjon

VRAK har som mål å skape merverdi gjennom å gjøre nettverksdeltakerne sine sterke sider tilgjengelige for andre medlemmer i nettverket. Samt å gjennom grunnleggende respekt for egenart hos nettverksdeltakerne, skape et mangfoldig kompetansemessig kraftsentrum for regionene.

Lansering 4.september:

Åpningen starter med et kulturpolitisk debattmøte med rytmisk vri. I panelet finner vi alle politiske parti representert:

Runar B. Mæland, V
Gina Barstad, SV
Karin Woldseth Ståhl, Frp
Henning Warloe, H
Hallvard Ingebrigtsen, AP
Solfrid Borge (SP)

Åpningen starter kl 17.30 og det kjøres debatt fra kl 18 00 til 20 00 i Cinemateket.

Tema for debatten tar utgangspunkt i Stortingsmelding nr. 21 “Samspill”, og tema vil være:

“Er Samspill et dokument for kommodeskuffen, eller vil rytmisk musikk få en plass i kulturpolitikken som er likeverdig med andre musikksjangre.” Hva betyr likeverdig i denne sammenhengen? Og – hva legger partiene konkret i målformuleringen “”Et godt konserttilbud over hele landet.”?

Etter debatten er ferdig fyres det løs med live musikk fra det rytmiske hjørnet, hvor dere kan få gleden av å se Casiokids, Elephant 9 og Valkyrien Allstars i Røkeriet og Sardinen gjennom hele kvelden!