AprilManøver

AprilManøver
Hvordan fungerer kunstkritikken og kulturanmelselsen, og hvordan ser konturene av den fremtidige kritikken ut? Bloggere og fagtekster ser ut til å utfordre og supplere de mer tradisjonelle kunstkritikkene i dag, hva er tendensen og hvordan påvirker slike omtaler kunsten?

KUNSTKRITIKK

Kristoffer Jul-Larsen leder oss inn i temaet kritikk – realitetene og utfordringene. Hvilke kunstkritikktendenser ser vi i framtiden og hvorfor er kunstnerne så avhengige av kritikken? Jul-Larsen er kritikkforsker og har tidligere undervist i kunstkritikk ved NTNU.

FRONTLOSJEN

Ragnhild Gjefsen og Ingrid Faanes står bak Frontlosjen, en upretensiøs blogg om scenekunst med akademisk tilsnitt. Her ønsker de å vise bredden i scenekunstfeltet – ut over akademisk analyse og avismeldinger. Vi spør: Er denne kritikkformen nyttig?

BRILLIANCE

Ruben Nesse har drevet med musikk så lenge han kan huske og startet musikkselskapet Brilliance i 2010. På Manøver gir han oss eksklusiv innsikt i arbeidet sitt som promotør og manager for utallige band i både inn- og utland.

PERISKOP

Ingvild Bræin er redaktør for Periskop – et redaksjonelt uavhengig nettidsskrift for kritikk av profesjonell kunst for barn og unge. Hun presenterer hvordan Periskop arbeider og hvordan de favner bredden i et så stort kunstnerisk felt.

MUSIKALSK INNSLAG: O. Martin

Odd Martin Skålnes har etter lang fartstid som låtskriver og vokalist i The Alexandria Quartet, endelig gitt ut sitt debut soloalbum «Silence Fiction». Platen ble ferdigstilt i legendariske Abbey Road Studios og ble lansert 27. januar av det Bergensbaserte plateselskapet Eget Selskap. Gled deg til mørke lyriske undertoner, bittersøte refrenger og smarte nedstrippede arrangementer.

MUSIKKVIDEO: Hanne Kolstø: «The Clinch»

Kunstner Elisabeth Ferøy Lund har regissert musikkvideoen til Hanne Kolstøs «The Clinch». Elisabeth gir oss innblikk i prosessen og ideen bak videoen, det tverrfaglige samarbeidet og selvfølgelig vise fram det ferdige resultatet til kveldens publikum.

DEBATT

Moderator Grethe Melby, medieviter, teaterprodusent, kritiker og journalist, leder oss gjennom en kort debatt om kunstkritikkens framtid og bærekraft.

Paneldeltakere:

  • Erlend Hammer, kritiker, kurator og kunsthistoriker
  • Rasmus Hungnes, kunstner, kritiker og kurator
  • Anders Beyer, festspilldirektør
  • Ruben Nesse, manager og promotør

 

 

Vel møtt til Manøver på Chagall – Torsdag 24. april fra 19.00-21.00. Åpent for alle!

Siste nytt