JuleManøver

JuleManøver

På JuleManøver diskuterer vi den nye kulturpolitikken og får besøk av plateselskapet
Sub Pop fra Seattle. Det blir en appell mot reklame i det offentlige rom, nydelige toner fra folkemusikkduoen Djønne&Børsheim og vi serverer tapas fra Don Pippo. Vel møtt!

Gratis inngang – åpent for alle.
Dørene åpner 18.30 – presis programstart!

Program

Panelsamtale: Ny regjering og ny kulturpolitikk?

De varslede kuttene i stipendordningene for kunstnere og det frie scenekunstfeltet reverseres, men regjeringen har tydelig signalisert sine intensjoner. Samtidig har det blitt opprettet en ordning som skal stimulere til privat kultursponsing. Hvem vil betale for kulturen når det offentlige ikke lenger ser det som sin oppgave, og hvilke føringer kan privat finansiering legge på kulturfeltet?

I panelet:
Charlotte Spurkeland (H) – Fraksjonsleder Bergen kommunes kulturutvalg
Tove Bratten – Leder for Danse- og Teatersentrum i Oslo
Maria Dyrhol Sandvik – kulturjournalist i Bergens Tidende
Glenn Erik Haugland – komponist og Venstrepolitiker
Ragnhild Freng Dale – moderator

Innlegg: Sub Pop og Seattle – Lag en hype, skap et miljø

Visedirektør for A&R i Sub Pop Records Tony Kiewel forteller om plateselskapet Sub Pop og hvordan musikkmiljøet i Seattle har formet og samarbeidet med byens andre kreative næringer. Kiewel har hatt gleden av å jobbe med artister som The Postal Service, The Shins, Flight of the Conchords, og Fleet Foxes.

Appell: Reklame i det offentlige rom

Debatten om Clear Channel har blusset opp igjen, og motstanden er stor blant kultur- og samfunnsaktører i Bergen. Charlotte Myrbråten holder et innlegg som reflekterer flere av argumentene til motstanderne mot reklamefinansierte bymøbler.

Musikalsk innslag: Djønne & Børsheim

Duoen Djønne & Børsheim har folkemusikk fra Hardanger i ryggmargen og henter samtidig impulser fra ulike sjangrer på veien mot sitt eget utrykk. Etter en lengre turné i Tyskland og Østerrike gleder de seg til å spille under årets JuleManøver.

Kunstnerisk innslag: Det Sorte Gullet

Arild Brakstad er black metal-musiker, dramatiker og skuespiller som blant annet skrev Svartediket som hadde stor suksess på DNS. I sin nye forestilling Det Sorte Gullet problematiserer Brakstad kontaktflatene mellom psykisk sykdom og kunst – og på Manøver får vi en kort smakebit av denne forestillingen.

Julesnop: Don Pippo disker opp med tapas under årets siste Manøver.

 

Siste nytt