Brak-kurs: Hvordan jobbe mot internasjonal presse

Få innføring i hvordan den europeiske musikkpressen jobber!

I samarbeid med Beyond The Gates festivalen har Brak invitert den britiske journalisten Jonathan Selzer og den tyske journalisten og promoansvarlig Gunnar Sauermann til å fortelle om hvordan den profesjonelle pressen i Europa jobber. Dette skjer på Apollon, torsdag 28. august kl. 17.00.

Den europeiske musikkpressen

De fysiske musikkbladene fortsatt de viktigste i Tyskland (som Jonas Vebner fra Music Norways kontor i Berlin fortalte når han besøkte oss i vår), og dette gjelder også store deler av Europa ellers. Både Jonathan Selzer og Gunnar Sauermann har lang fartstid i den internasjonale musikkpressen, og vil prate om tema som:

  • hvordan og når bør man kontakte magasinene
  • fysiske promoer vs. digital promoer
  • om distribusjon er nødvendig for å få omtale
  • usignerte band
  • hvilken info ser bladene etter
  • foto
  • annonsering

Tid: Torsdag 28. august, kl 1700

Sted:
Apollon

Seminaret er gratis, og det er åpent for alle.

Om foredragsholderne:

Jonathan Selzer

Jonathan Selzer er i dag redaktør for anmeldelsene og Subterranea Mag i Metal Hammer UK, som ligger under Team Rock forlaget som også gir ut Classic Rock, Prog og Team Rock Radio. Han har tidligere vært redaktør for Terrorizer Magazine, og har bl.a. også skrevet for Melody Maker. I dag er Metal Hammer UK et av Europas største og viktigste magasiner, og Jonathan Selzer har lang erfaring med hvordan den britiske pressen jobber.

Jonathan Selzer

Gunnar Sauermann

Gunnar Sauermann har i en årrekke vært journalist og fotograf for det tyske Metal Hammer, som er et av de største bladene i Tyskland og som ligger under det store mediakonsernet Axel Springer Mediahouse. Han er også ofte freelance journalist for andre tyske blader. I tillegg jobber Gunnar Sauermann som promoansvarlig for det franske selskapet Season Of Mist, og er med på å planlegge og gjennomføre promoteringen for deres utgivelser. Han har med andre ord god erfaring med hvordan pressen jobber, over hele verden.

Gunnar Sauermann

Foto: Pål Laukli

Vel møtt til seminar på Apollon, torsdag 28. august!

Se her for å få Braks kurskalender inn på din telefon.

Siste nytt