Bergen kommune tilskuddsordning: Gjestekunstnerleilighet i Berlin (opphold 2020)

Siden 2007 har Bergen kommune stilt en leilighet i Berlin til disposisjon for kunstnere som bor eller har sitt virke i Bergen. Intensjonen med den kommunale kunstnerleiligheten er å gi mulighet til å videreutvikle sitt kunstneriske virke i en stimulerende internasjonal sammenheng og knytte seg til fagmiljøer og nettverk i Berlin. Både profesjonelle kunstnere og kulturarbeidere kan søke om opphold i leiligheten. Ordningen er tverrfaglig, og oppholdet er gratis.

Beskrivelse av tilskuddsordning

Periode og varighet
Det er lagt opp til 2-3 måneders oppholdsperioder, med start i januar. I særlige tilfeller kan det gis kortere opphold, og ønsket oppholdsperiode og -varighet må defineres i søknadsskjema.

Om leiligheten
Leiligheten ligger i Fritz-Reuter-Strasse 11 i den sentrale bydelen Schöneberg. Huset er en klassisk berlinergård, og leiligheten ligger i 3. etasje. Den er på 75 m2 og inneholder oppholdsrom med sovesofa, soverom, kontor/arbeidsrom, kjøkken og bad. Leiligheten er fullt utstyrt, og det er installert trådløst nettverk. Det er lytt i huset, noe som gjør at støyende aktiviteter ikke kan foregå i leiligheten. Det er imidlertid gode muligheter for å leie prøve-/øvingslokaler for kortere perioder i Berlin. Kommunen har også en kontaktperson i Berlin som kan være behjelpelig med råd, tips og praktisk assistanse under oppholdet.

Reisestipend
Ved tildeling av opphold i kunstnerleiligheten følger det også et reisestipend på kr 2000 per måned som utbetales i forkant av avreise til Berlin.

Les mer og søk her

Siste nytt