Bergen kommune – Artists in Residence New York

Artist in Residence Bergen – Brooklyn er igangsatt, utviklet og administrert av USF Verftet.
Bergen kommune finansierer prøveprosjektet.

Oppholdet finner sted på PointB og er åpent for bergensbaserte kunstnere fra alle fagfelt.

Hva tilbyr Artist in Residence Bergen – Brooklyn?

– Som gjestekunstner innen denne ordningen får du en studioleilighet hos PointB i Williamsburg, Brooklyn. Lenke: www.pointb.org (be om passord for å få full tilgang til siden).

PointBs beliggenhet er ideell i sjarmerende og uformelle Williamsburg. Subwaystasjonen er 5 minutter unna, og på 10 minutter befinner man seg på Manhattan. Williamsburg bugner av kaféer, restauranter, småbutikker og loppemarkeder. Matmarked og loppemarked finnes et halvt kvartal unna. Lenke: http://www.brooklynflea.com/markets/

I studiohuset er det 8 studioleiligheter. PointB legger vekt på å programmere interessante kunstnere, og kunstnere som kan fungere sammen. De arrangerer ”First Wednesday” en gang i måneden. Dette er kvelder der kunstnerne presenterer seg selv og sitt arbeid.

Vanligvis brukes ”Green Studio”. Studioleiligheten på 80 m2 er luftig, har mye høyde under taket og gode lysforhold. Studioet har et enkelt kjøkken med utstyr, toalett og dusj, dobbeltseng og trådløst internett. Noen ganger vil man kunne bruke et mindre studio hvis kunstnerens arbeid tilsier det.

Det er relativt lytt i studiohuset, og hensyn må tas. Det vil ikke være anledning til å jobbe med høylytte prosjekter, og man må belage seg på å bruke headset dersom det er snakk om arbeider med lyd.

PointB ønsker ikke at kunstnerne har boende besøk. Det vil således ikke være mulighet for partner eller familie å bo eller besøke.

Enkeltkunstnere eller to samarbeidspartnere / par der begge er utøvende kunstnere, kan få opphold ved PointB.

AiR Bergen – Brooklyn dekker kostnadene for én kunstner. Hvis samarbeidspartnere/par får opphold betaler man selv for person nummer to. Kostnadene for ekstra person finnes på PointB sin hjemmeside under ”Worklodge / studios”. P.t er denne kostnaden på 600 $/mnd.

– 2 måneders opphold.

– Gjestekunstnerne får 2000 kr/mnd i reisestøtte. Summen er uavhengig av om én eller to sammen har fått tildelt periode.

Hva krever ordningen av gjestekunstneren?

– Forberedelser til oppholdet. Gjestekunstneren er selv ansvarlig for å gjøre oppholdet optimalt. Det legges vekt på dette i vurderingen av søknader. Gjestekunstneren bør sette seg inn i hva PointB er og hva som forventes fra PointB sin side.

– Tilstedeværelse under oppholdet.

– Tilrettelegging av arbeidsforhold. Det er eksempelvis ikke anledning til støyende arbeid i studioleiligheten.

– Vilje til å holde ”artist talk” og åpent studio om muligheter for dette oppstår.

– En gyldig reiseforsikring.

Se her for mer info og søknadsskjema.

Siste nytt