Filtrer på tags

Bransjetreff – Musikkmiljøet møter desingmiljøet

Bransjetreff - Musikkmiljøet møter desingmiljøet

Bransjetreffene ble svært godt mottatt fra alle kulturmiljøene, og vi har derfor valgt å fortsette treffene en gang i måneden på Landmark gjennom hele høsten. De miljøene vi setter fokus på er design, scenekunst, film og media. Det er mye som skjer innenfor alle disse miljøene, og samarbeidene blir bedre og bedre. Men vi kan alltids bli enda bedre, derfor inviterer vi til møteplassen Landmark for å se hvor vi kan bli flinkere til å samarbeide og forhåpentligvis skape bedre relasjoner mellom musikkmiljøet og de andre miljøene i byen.
Den 26. august blir det første bransjetreffet i høst, hvor musikkmiljøet skal møtes designmiljøet! Kvelden er et samarbeid mellom Brak og Design Region Bergen.

Denne kvelden blir fokuset på hvordan band presenterer seg selv, og bygger opp et særegent uttrykk rundt musikken. Det kan være gjennom klær, platecover, musikkvideoer, liveshow eller rett og slett musikkstil. Sentrale spørsmål er hvor mye tenker egentlig band gjennom det å ha en egen visuell stil? Hvordan kan man skille seg ut i en satt og etablert genre hvor det allerede er visuelle regler? Hvordan kan man bruke cover og musikkvideoer til å fremme seg selv? Og bør et band gi regissøren til sin musikkvideo eller designeren til coveret helt frie tøyler?

Til å være med å diskutere dette har vi invitert vokalist Torkjell Rød, og fotograf og regissør Tommy Næss.

Torkjell Rød er mest kjent som vokalist i Audrey Horne, som har to album bak seg, en spellemannspris og flere turneer bak seg.

Tommy Næss ble uteksaminert fra Parsons School of Design i New York i 1991, og jobbet en del som fotograf innenfor reklamebransjen. Han har også laget musikkvideoer for bl.a. Audrey Horne og Gorgoroth.

Hvordan opplever musikeren det å gi fra seg sitt hjertebarn til en annens kreative tolkning? Og hvordan våger designeren å sette sitt eget preg på en annens kreative verk? Møt opp for innblikk i erfaringer fra Torkjell og Tommy og få gode innspill til hvordan man kan utnytte potensialet i møtet mellom musikk og design!

Foto: Audrey Horne (tatt av Tommy Næss)

 

 

Siste nytt