Filtrer på tags

Braksnakk #34 – Moyka

Braksnakk #34 - Moyka

Bak artistnavnet Moyka finner du produsent og singer-songwriter Monika Engeseth. Hun har blitt sammenlignet med store musikalske navn som Highasakite, Aurora og Susanne Sundfør, og mottatt en rekke med gode anmeldelser på sine liveopptredener. Vi har tatt en prat med henne om inspirasjonen til musikkproduseringen, hvordan den siste tiden har vært og planene fremover.

Hvordan har du det for tiden?
Jeg har det bra! Litt vanskelig å ikke føle seg weird i disse tider. Livet har blitt satt litt på pause i løpet av de siste månedene, men man har jo ikke lyst til å stoppe opp. Ellers går alt fint!

For noen år siden flyttet du fra Hallingdal til Bergen for å studere musikkproduksjon. Hva var det som gjorde at du ville satse på musikk?
Det var bare noe jeg virkelig ville gjøre. Men jeg hadde ikke en tanke om at jeg skulle satse på musikk. Det handlet mer om at jeg alltid har elsket musikk og ville lære mer om produksjon og det å skape. Jeg har alltid tenkt at det er noe magisk rundt det. Da jeg studerte musikkproduksjon begynte jeg å skjønne mer av den elektroniske sjangeren og kunne relatere mer til det jeg hørte på. Så det har virkelig hatt stor betydning for meg.

Hvordan vil du beskrive musikkmiljøet i Bergen?
Jeg synes det er veldig fint. Mange er kanskje inni sin egen boble, men på samme tid er det ingen problem å reache ut til noen siden alle er så greie.

Har du noen musikalske forbilder?
Å, jeg har mange! Jeg pleier normalt sett å få litt obsessions her og der. De siste to årene har jeg hørt mye på Lykke Li, synes hun er så spennende og kul. Den siste tiden har jeg hørt mye på en artist som heter Kindness. Ellers er mine alltime favorites Susanne Sundfør, Røyksopp og Robyn.

12. juni slapp du din andre EP “Spaces”! Hvordan har responsen vært på den?
Responsen har vært bra! Men jeg har jo ikke kunnet se responsen fysisk i form av releasekonserter med publikum til stede, så det har jo vært litt trist. Tristere enn forventet egentlig. Ellers har tilbakemeldingene på internett vært gode!

Men du skal jo opptre på Feriekolonien førstkommende lørdag, 18 juli! Hvordan føles det å kunne spille en ordentlig konsert med publikum igjen?
Jeg tror egentlig det kommer til å bli ganske rart. På konserten kommer vi til å kjøre en duo i form av meg og medprodusent Eirik Hella. Jeg er litt nervøs og spent ettersom vi kommer til å ta i bruk mye synther og trommemaskin, som vi ikke har gjort før. Men samtidig må man prøve litt nye ting, og vi er jo i en tid hvor det er rom for nettopp det.

Hva kan vi forvente av deg videre?
Jeg jobber med ny musikk! Så det kommer noen sanger til, i tillegg til nye versjoner av sanger.

 

Foto: Isak Okkenhaug
Tekst: Synne Stormoen

 

Siste nytt