Filtrer på tags

Braksnakk #33 – Feriekolonien

Braksnakk #33 - Feriekolonien

Feriekolonien på USF Verftet tilbyr konserter og arrangementer gjennom hele sommeren. Årets Feriekoloni bærer preg av Covid-19 pandemien, men med et sterkt engasjement om å skape gode konsertopplevelser. Vi har tatt en prat med kulturhussjef på USF, Ivar Chelsom Vogt, om årets ordning av konsertene.

Hvordan føles det å kunne åpne opp for konserter igjen?
Det føles veldig bra, det er kjekt å endelig kunne ha ordentlige konserter med publikum igjen. Samtidig har det jo vært nervepirrende å se om det fungerer i henhold til smittevernstiltak. Vi var usikker på om publikum turte å komme, men det har gått fint og mange folk har møtt opp på konsertene.

Ja i henhold til smittevernstiltakene, hvordan har det gått med konsertene så langt?
Det har fungert fint, det handler mye om at vi må ha god nok plass. I tillegg har det vært viktig å formidle god nok informasjon til publikum. Vi er avhengig av at publikum respekterer smittevernstiltak for å gjennomføre konsertene.

Hvilke tilbakemeldinger har dere mottatt fra publikum på årets ordning av Feriekolonien?
Tilbakemeldingene har vært veldig gode. Jeg tror folk setter pris på at vi kan tilby litt festivalfølelse nå om sommeren.

Hva slags musikk kan publikum forvente?
Vi har om lag 30-40 arrangementer der det er en god blanding av sjangre. Det er mange lokale musikere som skal opptre, samtidig som vi prøver å gjøre det variert, alt fra techno til samtidsmusikk og folkemusikk.

Merker dere større interesse enn normalt fra artister som ønsker å opptre nå?
Det har vært stor interesse fra musikere som ønsker å spille, så det har ikke vært en utfordring å booke artister.

Kulturrådet utlyste en ekstraordinær tilskuddsordning i forbindelse med koronakrisen. Dere søkte jo tilskudd på 550 000 til å støtte Feriekolonien, men ble støttet med 250 000. Hva tenker du om det?
Jeg tenker det var bra vi fikk den støtten. Å gjøre konserter uten støtte kan bli ganske vanskelig. Vi er opptatt av at artistene skal få ordentlig betalt, så å motta tilskudd blir til stor hjelp.

Hvordan ser du for deg at situasjonen i livebransjen blir resten av 2020?
Vi har jo blitt vant til å ikke vite hva som skjer. De siste månedene har vært uforutsigbare og det har vært og er fortsatt vanskelig å planlegge. Uansett er vi forberedt på alt. Jeg tviler på at ting går tilbake til normalen i år, men vi får håpe det ikke tar alt for lang tid.

 

Les mer om Feriekolonien og sjekk ut konsertprogrammet her.

 

Tekst og foto: Synne Stormoen

Siste nytt