Filtrer på tags

Braksnakk #32 – Victoria Café & Pub

Braksnakk #32 - Victoria Café & Pub

Brødrene Andreas og Øyvind Vik startet opp Victoria Café & Pub i 2006. Kulturpuben har vært et viktig møtested for bergensmusikere gjennom mange år og vært en sentral scene for lokale artister å vise seg frem på. Vi tok en prat med daglig leder Øyvind på en regnfull dag om hvordan koronakrisen har påvirket puben, om deres engasjement av streamingkonserter og planene for sommeren.

Hvordan går det?
Det går ganske ypperlig, etter en uke med sol og sommer kan vi endelig oppleve regn igjen. Det er bra for business.

Hvordan har koronakrisen påvirket dere i løpet av de siste månedene?
Vi ble stengt ned av staten, og var litt bekymret en stund, men nå har vi bestemt oss for å satse fremover. Det blir en utfordring, men vi har heldigvis et bra kjøkken, gode kokker og et middelmådig fotballag som kan vrikke oss gjennom koronakrisen på en noenlunde grei måte tror vi.

Dere har jo arrangert digitale konserter. Vil du fortelle litt om hvordan det har vært?
Digitale konserter er mye arbeid, det krever tid og research for å kunne levere et bra produkt. Sånt koster også penger – man må ha utstyr, dobbelt sett med teknikere, heavy båndbredde og så må man glemme det meste man har lært om lyd og kjennskap til lokale. Et tomt lokale låter helt anderledes, og man må i større grad produsere lyd i stedenfor å gjengi eller gjenskape liveuttrykket til en gitt artist eller band. Men vi har lært mye, og fått støtte fra Bergen Kommune til å drive kultur under lockdown. Uten støtte ville dette vært et dugnadsprosjekt. Vi har klart å betale teknikere og artister i en vanskelig tid. Og det føles bra.

Men nå har dere begynt å åpne opp for ordinære konserter med et begrenset publikum! Hvordan føles det?
Konserter med publikum er selvsagt mye kjekkere, gleden av å se hvordan musikk påvirker folk er helt enorm. Økonomisk er det ikke særlig lukrativt. Lav kapasitet går utover omsetningen vår, og ikke minst inntjeningspotensialet til musikere. Så her trengs det støtte fra Kulturrådet og kommune. Markedsstøtte virker veldig fjernt for et sted som Victoria, men om det er en trygg lokal sparebank som vil støtte kulturen, så vil det selvsagt vurderes. Men vi håper at Bergen kommune gjør alvor av sitt kulturløfte og sørger for at Bergen kan blomstre med ung deilig musikk også i en ny samfunnssituasjon der kapitalismen og hedonismen er satt på vent.

Hvordan blir sommeren for Viccen?
Vi kjører konserter hver torsdag så langt det lar seg gjøre. Og så håper vi at vi får innvilget en uteservering slik at vi også kan ha kultur i gaten. Ellers satser vi på at D-vitaminene sørger for at vi ikke blir så triste hvis det går dårlig. God sommer!

 

Forrige uke ble Victoria Café & Pub tildelt Bergenfeststipend 2020, sjekk ut videoen over for reaksjonene!

 

Foto: Ørjan Deisz
Tekst: Synne Stormoen

Siste nytt