Filtrer på tags

Braksnakk #31 – Shaman Elephant

Braksnakk #31 - Shaman Elephant

Det psykedeliske rockebandet Shaman Elephant slapp sitt andre album "Wide Awake But Still Asleep" fredag 29. mai. Vi tok en prat med dem om Shamanen sin reise frem til i dag, stilutviklingen fra første til andre album og hvordan de har opplevd koronakrisen.

Grattis med slipp av deres andre album! Dere har allerede mottatt en rekke gode anmeldelser fra USA, Storbritannia, Polen, Hellas, Italia og mange fler. Hvordan føles det?
Tusen takk for det! Det føles veldig bra. Det sies jo at den andre platen er “den vanskelige andre platen”, men vi har vært inspirert og hatt en klar visjon hele veien. Samtidig har det vært en slitsom plate å lage, ettersom vi har vært uenig her og der. For eksempel på låten “Ease of Mind” lagde vi vel 4-5 forskjellige versjoner. Vi har altså brukt mye tid og energi på dette albumet, så derfor føles det som om det var verdt det når det blir så godt mottatt.

Hvordan vil dere beskrive musikken deres?
Vil nok si psykedelisk rock med diverse andre drypp her og der. Vi har ofte fått et progrockstempel, som vi prøver å komme oss vekk fra. For vi vet at vi er mer rettet mot rock.

Det har jo gått 4 år siden dere slapp debutalbumet “Crystals”. Hvordan har Shamanen sin reise vært siden 2016?
Vi har opptrådt på mange konserter og spilt litt her og der. Vi skulle gjerne spilt mer. Men vi har brukt veldig mye tid på låtskriving. I begynnelsen av musikkproduksjonen vår ble vi dratt inn i jazz fusion og det var litt kaotisk, men nå prøver vi å finne mer roen i stilen vår. Da vi gav ut første album, var det litt sprikete i alle retninger. Men på andre album har vi hele tiden hatt en klar tanke om hvordan albumet skulle være. Det føles mer samlet og voksent egentlig.

Hvordan har det vært å gi ut musikk “i disse koronatider”?
Da vi gav ut første album, hadde vi en tanke om at alt forandrer seg. Men når den slippes, får man gode anmeldelser og etter et par uker er alt som før igjen. Når vi gav ut andre album, forventet vi kanskje lavere. Vi hadde planer om å slippe albumet i februar, men ønsket å få det utsatt på grunn av korona. Nå i mai ble vi anbefalt av plateselskapet å slippe, så vi tenkte at da får vi bare gjøre det. I henhold til korona, kan det jo hende folk kanskje har enda mer tid til å sitte ned og lytte på musikken vår.

Lørdag 30. mai holdt dere digital konsert på Bergen Kjøtt! Vil dere fortelle litt om hvordan det var å spille på en streamingkonsert?
Det føltes ganske rart. Før konserten øvde vi hver dag i 10 dager. På konserten føltes det som en vanlig øving frem til produsenten sier “nå er vi live”. Vi kjenner at vi gleder oss veldig til vanlige konserter med masse folk og ølservering blir mulig igjen, det føles mer ekte.
Iver Sandøy har vært til god hjelp – han bidro med perkusjon på konserten (og produksjon på platen). At han var med gjorde streamingkonsertopplevelsen enda gøyere.
På første albumet vårt fikk vi støtte av FFUK og Frifond. På andre albumet fikk vi ingen støtte. Vi dro ikke mange penger på streamingkonserten, så det har jo vært kjipt at vi ikke kunne ha noen ordentlig releasekonsert av albumet.

Hva kan vi forvente av dere videre?
Vi hadde ambisjoner om å spille masse gigs, sånn som alle andre. Vi skulle egentlig ha en slags miniturné i Norge og London i april, og spille på festivalen Krach Am Bach i Tyskland i august. Det blir nok usannsynlig med utenlandsgigs, men vi håper på gigs i løpet av sommeren, og gleder oss til konserter uansett. Ellers har vi ambisjoner om et tredje album, men det skal ikke ta 4 år før det kommer ut. Det krever mye planlegging, og det er kanskje litt vanskelig for oss som band siden vi kanskje er flinkere til å ta ting på sparket. Samtidig har vi et plateselskap, men leter etter et management som vil representere oss.

Anmeldelse fra den britiske nyhetssiden The Progressive Aspect finner du her.
Anmeldelse fra den britiske nettsiden Ave Noctum kan du lese her.

Foto: Sandro Stanojevic
Tekst: Synne Stormoen

Siste nytt