Filtrer på tags

Braksnakk #30 – Mia Berg

Braksnakk #30 - Mia Berg

Mia Berg drømmer om Asiaturné og å kunne reise rundt og dele musikken sin. Vi har tatt en prat med henne om hvordan det har vært å gi ut musikk i koronakrisen og planene fremover.

Gratulerer med slipp av ny singel! “don’t know (what to do)” – Hva betyr låten for deg?
Takk for det! Jeg tror dette faktisk er første gang jeg har forstått hva folk mener når de gleder seg til å slippe en låt. Dette er en låt som ble laget for ikke så lenge siden og sitter ferskt i minnet. Egentlig handler låten om kjærlighet og usikkerhet, men i disse tider handler den kanskje enda mer om usikkerheten. For i usikre tider betyr låten mye for meg siden folk kanskje kjenner på den usikkerheten selv.

Hvordan vil du beskrive musikken din?
Man kan vel si det beveger seg i RnB-gaten. Da jeg slapp EP i høst representerte dette en fin mix av det å begynne et sted hvor man kanskje ikke visste hvor man ville. Men nå er jeg kanskje enda mer sikker i veivalget. Det er nok fordi jeg har brukt mye tid i studio helt siden høsten samtidig som jeg har vært preget av musikken jeg har hørt på.

I forhold til musikken du hører på, har du noen musikalske forbilder?
Tror jeg må si Solange, H.E.R, Moses Sumney og Lianne La Havas.

Hvordan har det vært å gi ut musikk “i disse koronatider”?
Nå er ting heldigvis litt annerledes enn hvordan det var i starten av koronakrisen, så jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg har jo vært litt bekymret om det vil nå ut til folk, for jeg har jo tenkt på om korona ville føre til et stort utgivelsesmarked: ville det eksplodere i mai? Kunne det være lurt å vente med å slippe? Men jeg tror det er viktig at det fortsetter å slippes ny musikk, og at det er en fin måte å bidra til litt normalitet i en hverdag hvor en del ting er satt på vent.

Hva kan vi forvente av deg fremover?
Det kommer mer musikk over sommeren og utover høsten. Vi  vet jo ikke hva som kommer til å skje med konsertene utover året, så vi må nok vente og se an hva som kommer til å skje. Men jeg tror ikke vi skal ha for store forhåpninger om større konserter igjen før til neste år. Men det vi vet er at vi kan fortsette å slippe musikk, så det kommer jeg til å gjøre.

Hva er din største drøm som artist?
Jeg føler mange har et konsertsted de drømmer om, men jeg har egentlig ikke det. For min del så er drømmen å kunne reise rundt å spre musikken min. I februar hadde vi vår første opptreden utenfor Norge, der vi spilte i Danmark. Det var utrolig kult å få kjenne på følelsen av “så det er sånn det er å være på turné”. Egentlig hadde en stor drøm vært å reise på turné i Asia, det virker kjempekult. Jeg føler folkene der er så råe fans og skikkelig støttende. Det å kunne få reise rundt i forskjellige verdensdeler og dele min musikk, det virker som en drøm.

 

Sjekk ut Mias nye singel don’t know (what to do).

Foto: Guro Sommer
Tekst: Synne Stormoen

Siste nytt