Filtrer på tags

Braksnakk #28 – Ivo Lima

Braksnakk #28 - Ivo Lima

Sigurd Tronstad, som går under artistnavnet Ivo Lima, spiller sin første digitale konsert live fra Forum Scene i kveld, 21. april. Vi tok en prat med han om forventningene til konserten, hva han holder på med for tiden og planene fremover.

Hei Sigurd! Hvordan går det med deg i disse tider?
Det går egentlig veldig bra, tatt alt i betraktning! Hverdagen min har ikke forandret seg særlig mye. Jeg får skrevet masse ny musikk og tilbringer mye tid i studio med min bror Edvard Tronstad. Det er selvfølgelig dødskjedelig å ikke kunne se venner og familie i like stor skala, og kjedelig at det ikke er konserter og andre kulturarrangementer å se frem til. MEN, jeg skal virkelig ikke klage. Har faktisk fått ned tiden på rubiks kuben betraktelig, så det er jo noe.

Du endret artistnavnet ditt i fjor, hvor kom inspirasjonen til det nye navnet?
Haha, veldig rar historie. Jeg satt og spiste frokost en dag, minding my own business, da roomien min kom stormende ut fra rommet sitt og spurte «Hva med Ivo Lima?». Da hadde han visst nok drømt at jeg het Ivo Lima. Jeg syntes det hadde en veldig fin svung over seg, så jeg bare gikk for det.

Hvem er dine musikalske helter?
Det finnes så utrolig mange inspirerende artister der ute, men om jeg skal trekke frem noen, må det bli Matthew Healy fra The 1975, Chris Martin fra Coldplay og Bon Iver. De er alle helt fantastiske låtskrivere og formidlere, men de er også idealister. På hver sin måte pusher de grensene for hva populærmusikk kan være. Og det elsker jeg ved dem.

På tirsdag spiller du en digital konsert på Forum! Hvilke forventninger har du til konserten og det å skulle opptre uten publikum?
Det blir vilt gøy å spille igjen! Jeg gleder meg masse. Det er en helt ny setting å spille i, så jeg regner med det kommer til å bli ekstra nervepirrende, men håper kamera-crewet kan klappe littegranne mellom låtene så det føles ut som en vanlig konsert, haha. Ellers synes jeg livestreamkonseptet er genialt, og jeg setter pris på å kunne være en del av denne nye konsertkulturen. Tenker det vil være veldig kult å se tilbake på om noen år.

Hva er din største drøm som artist?
Min største drøm er å kunne dra på verdensturné og spille for fullsatte venues uansett hvor jeg drar. Og å spille på en av de største scenene på Roskilde Festival er nok det ultimate målet. Det er noe ved den festivalen som er skikkelig magisk. Merker jeg drømmer meg helt bort bare ved å tenke på det, haha.

Hva kan vi forvente av deg fremover?
I nærmeste fremtid kan dere forvente dere ny musikk! Det jobbes nå med ferdigstilling av debut-EPen. Og siden man ikke kan holde den klassiske «releasekonserten» i disse koronatider, så kan dere forvente mange alternative ablegøyer til EP-releasen. Så det er mye å se frem til på denne fronten!

 

Få med deg Ivo Lima sin digitale konsert live fra Forum Scene klokken 21, i kveld tirsdag 21. april! For mer informasjon om konserten, se her

 

Foto: Sondre Horvei
Tekst: Synne Stormoen

Siste nytt