Filtrer på tags

Braksnakk #25 – Hedda Mae

Braksnakk #25 - Hedda Mae

Hedda Grønhaug, som går under artistnavnet Hedda Mae, er blitt beskrevet som Bergens - og Norges - nye popkomet. Vi tok en prat med henne om inspirasjonen til musikken sin og hvordan coronaviruset har skapt ustabile tider i musikkverden.

Hei Hedda! Gratulerer med gode anmeldelser etter årets by:Larm og på din debutsingel! Hvordan føles det?
Hei, og tusen takk for det! Det føles ganske rart, for alt føles så nytt og fjernt. Det er surrealistisk at folk plutselig skal ha en mening om både musikken min og fremføringene mine. For det meste har det vært gode tilbakemeldinger, så det er superhyggelig og jeg setter veldig pris på det.

Hvordan vil du beskrive musikkstilen din?
Jeg vil kalle stilen min retropop. Det er gøyal musikk med uforventede vendinger.

Hvem eller hva  blir du inspirert av?
Jeg har sykt mange forskjellige artister jeg blir inspirert av og jeg tror det gjenspeiler seg i musikken min. At jeg henter inspirasjon fra et ganske bredt spekter av ulike sjangre. Men de artistene som har stor betydning for meg er Anderson Paak, Bruno Mars og Justin Timberlake. I tillegg har jeg blitt inspirert av skandinavisk poplandskap som Tove Styrke og Zara Larsson.

Hva kan vi forvente av deg fremover?
Det er vanskelig å si i disse tider. Alt jeg hadde planlagt for tiden har jo blitt satt på vent. Men uansett kommer vi jo til å fortsette å slippe musikk. Så det kommer flere låter, men det blir vanskelig å si hva som kommer til å skje med konsertene.

Ja, i disse dager blir vi veldig påvirket av coronaviruset. Blant annet har jo dette ført til at en rekke med konserter og andre musikkarrangementer har blitt avlyst. Hva er dine tanker om dette?
Det er veldig merkelige tider, og det er jo krise i musikkverden. Plutselig står musikerne igjen uten inntekt. Også er det litt kjedelig at hele prosessen med å bygge opp et prosjekt som er såpass i begynnerfasen som dette stopper opp, alt blir jo satt på vent. Men likevel er det absolutt nødvendig for å få dette til å gå over fortest mulig.

Sjekk ut Heddas debutsingel “Pride Goes Before A Fall”.

 

 

 

Tekst og foto: Synne Stormoen

Siste nytt