Filtrer på tags

Braksnakk #22 – Havene

Braksnakk #22 - Havene

I Braksnakk #22 har vi tatt en prat med Havene. I likhet med havets bølger følger musikken en uforutsigbar skjebne som beveger seg i krysningspunktet mellom moderne jazz og popfolk. Prosjektet består av bassist Arne Sandberg, vokalist Amalie Holt Kleive, trommis Martin Wright Thorsen, saksofonist Jonas Hamre og produsent Matias Tellez – alle med bakgrunn fra Griegakademiet i Bergen.

Hei! Hvordan går det? 

Hallais! Alt er gledens på denne kanten. Vi er glade og lykkelige hele gjengen!

Vi jobber for øyeblikket med EPen vår som kommer ut om ikke så lenge. (God cliffhanger, ikke sant? Nevnte ikke dato og alt det der).

Hvordan oppsto bandet Havene? 

Havene oppstod i 2015, da vi gikk på jazzlinjen på Griegakademiet. Vi hadde masse forskjellige band på den tiden, men vi var gira på å ha ett band hvor vi kunne gjøre alt som vi ikke gjorde i andre prosjekter. Litt sånn «overskudds»-greie. Vi skrev litt låter og derfra fant vi liksom vår egen litt absurde retning.

Hvem – eller hva – blir dere inspirert av?

Hele idéen om «havene» kom fra debut-platen til Building Instrument som kom ut i 2014. Vi fikk helt sykt kick på hele deres musikalske tankegang og bestemte oss for å prøve oss på det samme.

Videre derfra har vi egentlig bare latt oss rive med. Alle fire er med i mange typer prosjekter, og det er påvirker havene i veldig stor grad. Vi tar med oss alle impulser fra andre prosjekter og bruker det i musikken vår! Kan egentlig fortsatt bruke «overskudd» som ett nøkkelord. Det er liksom rom for alt i havene.

Gratulerer med slipp av ny låt! Hva handler «11» om?

Tusen takk, det er grådig kjekt! Vi har fått masse varme og kjærlige meldinger og tanker i vår retning. Det blir vi skikkelig glad av. Låten handler om to tiltaksløse mennesker som er forelsket i hverandre. En følelse ganske mange sikkert vil kjenne seg igjen i.

Hvilke andre artister er det verdt å få med seg på Vill Vill Vest 2019?

Massevis, tror det blir for mye å ramse opp her. Men hvis vi må nevne noen så blir det: Bangkok Lingo, Advanced Language, Eirik Aas, Verdensrommet og Tacobitch! Alt tyder i alle fall på at det blir en digg festival.

 

Skrevet av: Silje Selmer Holø

Siste nytt