Filtrer på tags

Braksnakk #21 – Fonella Lorch

Braksnakk #21 - Fonella Lorch

I Braksnakk #21 blir du bedre kjent med Trygve Tronstads solo-prosjekt Fonella Lorch. Han vant Vill Vill Vest-prisen under Eggstockfestivalen 2019 og skal derfor spille på en av utelivsscenene i Bergen i slutten av september. Vi tok en prat med det unge bergenstalentet om artistnavnet, følelser og drømmesamarbeid.

Hei! Hvordan går det?

Hei! Jeg har det veldig bra. Sommeren har vært snill med meg i år, og jeg er nå på Øyafestivalen og gleder meg til å se på masse god musikk. Sommeren har mest av alt gått til å chille, men har også fått tid til å jobbe med musikken og forberede meg til Vill Vill Vest i September (noe jeg gleder meg mer til for hver dag som går).

Hvor kommer artistnavnet Fonella Lorch fra?

Artistnavnet har faktisk en litt random historie. Jeg satt hjemme og så på en youtube video som handlet om Isdalskvinnen (et mordmysterie som skjedde i Bergen på 70-tallet). I videoen snakket de om historien til denne kvinnen som ble drept, og det viste seg at hun var en spion. Etter dette ramset de opp de forskjellige navnene som hun hadde brukt på hoteller rundt om i Norge, og et av de var Fonella Lorch. Jeg syntes det var kult og skrev det ned, også bare gikk jeg for det når jeg til slutt trengte et artistnavn.

Hva handler låtene dine om?

Låtene mine handler egentlig bare om følelsene mine, og de følelsene jeg har hatt i ulike hendelser som har skjedd i livet mitt. Når jeg skriver låtene, går jeg litt inn i meg selv og prøver å huske hva jeg følte når disse hendelsene skjedde, og prøver å finne beskrivende sammenligner. Jeg prøver mitt beste å være så ærlig så mulig, og virkelig få frem det jeg føler.

Dersom du kunne valgt en annen artist å samarbeide med, hvem ville det vært?

Det er jo selvfølgelig en stor drøm å kunne samarbeide med heltene mine som Bon Iver og James Blake, de er store inspirasjoner og det hadde vært en dream come true. Når det kommer til folk som kanskje hadde vært mer realistisk å samarbeide med, hadde det vært helt sinnsykt kult å kunne laget noe med DERIN, som jeg er dritstor fan av. Jeg tror det kunne blitt sykt fett.

 

Skrevet av Silje Selmer Holø

Siste nytt