Filtrer på tags

Braksnakk #20 – Finding Neo

Braksnakk #20 - Finding Neo

I Braksnakk #20 har vi tatt en prat med kjæresteparet Andrea Ådland og Andreas Keilegavlen. Sammen utgjør de duoen Finding Neo – en avslappende blanding av sjangrene indie, jazz og soul. Fra de vant finalen under Eggstockfestivalen i fjor, har de unge og lovende talentene blant annet vært på miniturné i Norges største byer.

Hei! Hvordan har dere det i dag?

Vi har det bra! Mathias har nettopp levert eksamen og næringsoppgave, så vi skal feire det med å chille å se på Game of Thrones resten av dagen.

Hvor kommer bandnavnet Finding Neo fra?

Finding neo betyr for oss «å finne noe nytt». Måten vi kom på det var egentlig litt random, men da vi begynte å lage musikk så var vi begge gira på å lage noe innenfor sjangeren neo-soul. Derfor tenkte vi at vi kunne ha ordet «neo» i bandnavnet. Når Mathias foreslo Finding Neo syns jeg det lignet for mye på Finding Nemo, men vi skulle slippe første singel og trengte å komme på et navn så fort som mulig, så vi bare gikk for det.

Gratulerer som månedens urørt i mai! Hva handler låtene deres vanligvis om?

Tusen takk, det er sykt gøy! Låtene våres handler mye om generelle issues som ungdommen kan ha i dag, alt fra skoletrøbbel til angst og kjærlighetsproblemer. Vi ønsker at tekstene skal være mest mulig relevante for lytterne, men skriver jo mest utfra egne erfaringer og opplevelser.

Hvem eller hva blir dere inspirert av?

Vi lar oss inspirere av musikk generelt, all slags musikk, men særlig artister som Ivan Ave, Hiatus Kaiyote, Emilie Nicolas, John Mayer, Tom Misch og Louis Cole. Vi lar oss også inspirere av godt vær, sommer og sjø.

Hvordan har det siste året vært etter at dere vant Vill Vill Vest-prisen under Eggstockfestivalen i fjor?

Etter vi vant VVV-prisen under Eggstockfestivalen så har det skjedd masse masse masse. Ganske sykt at det faktisk bare er et år siden. Vi har spilt på et par bransje-festivaler, sluppet vår Debut-EP «Hits 4 neokids» og vært på en miniturné i Norges største byer.

 

Foto:  Angelica Manke

Skrevet av: Silje Selmer Holø

Siste nytt