Filtrer på tags

Braksnakk #18 – Christina Flood

Braksnakk #18 - Christina Flood

I Braksnakk #18 har vi tatt en prat med en ambisiøs bergenser som finner inspirasjon i alt og ingenting. Christina Flood dagdrømmer om Norgesturné, opptre med live-band og å gi ut de 30 sangene hun allerede har klare. Først må hun bare finne ut hvordan hun går frem i dagens tøffe musikkbransje.

Hei Christina! Hvordan har du det i dag?

Heisann! Veldig bra! Og deilig med sol.

Gratulerer med release av debutsingelen «Om eg spør (pent)»! Hva handler låten om?

Tusen takk! Det betyr så mye å endelig gi ut musikk. Sangen handler om hvor jeg er i livet mitt akkurat nå. Jeg er lærerstudent, men brenner for musikk og låtskriving, og bruker all tiden min på det – noe som gjerne går utover studiene. «Om eg spør (pent)» er også en påminnelse om at det går fint å være usikker og ubesluttsom. Og så er jeg veldig glad i å skrive litt ironisk eller overdrevent – som plis kan du ta valgene for meg? –gjerne med en drømmende melodi. Ofte skulle man vel ønske at noen andre kunne tatt valgene for deg? Jeg synes i alle fall det hadde vært greit.

Har du flere låter på lager?
Ja! Masse! Jeg skriver hele tiden. Har veldig mye på hjertet og en trang til å skrive.

Jeg har 30 sanger som er klare, så drømmen er å få laget et album – eller 3 – på norsk.

Men jeg er i startsfasen og vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem. Så jeg sørger for å gå på kurs, møte nye folk, by på meg selv, sende mail og søke. Så det kommer seg. Også er det det med penger. Alt koster. Og jeg er ikke blitt helt proff på det der Garageband-greiene enda. Men jeg prøver og øver!


Hva eller hvem blir du inspirert av?
Det er et vanskelig spørsmål, for jeg blir inspirert av det meste. Men alt fra ting jeg opplever, leser eller ser, til følelser – men også melodier jeg nynner på. Jeg har hatt perioder tidligere hvor skrivestilen er blitt påvirket av hva jeg selv hører på, som for eksempel Paul McCartney, Morten Abel og Angele fra Belgia. Da blir jeg inspirert av alt fra stilen de bruker til kule rim eller akkorder. Ellers kan jeg sitte ved keyboardet eller klimpre på gitaren, og plutselig kommer en verselinje dettende i hodet mitt. Så det er mye forskjellig! Inspirasjon kan komme fra alt og ingenting.


Hva er målet som artist?

Målet er å kunne leve av å skrive låter. Gjerne i et studio, sammen med andre flinke folk. Har også en drøm om å opptre med live-band: Jeg ser for meg sangene mine med kule trommer, EL-gitar, kassegitar, piano og munnspill.

Så lenge musikken kan bety noe meningsfullt for meg og at jeg får uttrykke – og få utløp for – følelsene mine, så vil jeg dele dem med de som vil høre. Musikk er glede og støtte, og er til for å deles! Og det er nettopp det som er den store drømmen: Spille inn mine hittil 30 norske låter til 3 album, opptre høyt og lavt i Norge, og spre budskapene i sangene mine som gir meg noe, i håp om at det kan gi andre noe.

 

 

Skrevet av: Silje Selmer Holø
Foto: Henrikke Due Rasmussen

Siste nytt