Filtrer på tags

Braksnakk #16 – Oliander Taule

Braksnakk #16 - Oliander Taule

I Braksnakk #16 har vi tatt en prat med DJen Oliander Taule (20). Han har tidligere dukket opp på skjermen som karakteren Jørgen i TV-serien Aber Bergen, og studerer ellers Medievitenskap ved UiB. Nå har han gått fra skuespill til musikkbransje og signerte nylig en kontrakt med utestedet NATT. Den unge bergenseren er lett å kjenne igjen med refleksjakke og store headset under dempet belysning hos Bergens mange sjenkesteder på nattestid.

 

Hei Oliander, hvordan har du det i dag?

Hallais! Jeg har det utrolig bra i dag og generelt for tiden. Mye gøy på gang!

Gratulerer som nysignet DJ! Hvordan føles det?

Å være DJ er så utrolig gøy. Jeg digger det! Man får være med på festen, og samtidig jobbe med å sette stemningen. Jeg bidrar til å lage fest, rett og slett.

Du har jo spilt på flere utelivsscener i Bergen (bla. NATT, LouLou og Kvarteret). Hva er målet som DJ?

Målet som DJ er å etablere meg i utelivsmiljøet slik at folk kommer til stedet jeg spiller på, fordi de vil høre musikken jeg spiller! Jeg jobber med å finne min egen stil på settene mine. Gjerne noe som skiller seg ut fra andre DJs. Å etablere seg tar selvsagt tid.

Hvem eller hva blir du inspirert av?

Jeg blir inspirert av andre DJ-er og produsenter som finner sin egen sound på ting. DJ-er som spiller låter som ikke er så allmennkjente, men fete – det digger jeg! Noen jeg blir inspirert av spesielt er Laidback Luke og Tiesto (nederlandske EDM-legender). Mest fordi de alltid spiller konsertene sine 100% live. Mange DJ-er på store festivaler får kritikk fordi de har et sett på forhånd, derfor liker jeg at disse gjør alt live på scenen.

Hva er din beste musikkopplevelse?

Min beste musikkopplevelse må være da jeg varmet opp for YG på et utsolgt Rockefeller i Oslo for noen måneder siden. Jeg var DJ-en til Adrian Sellevoll da han var support. Da vi gikk av scenen etter oppvarmingen var det cirka en halvtime til YG skulle spille, men både han og DJ-en hans var forsinket. Da spurte manageren hans om jeg kunne spille et sett på 15 minutter før de kom. Jeg fikk 2 minutter til å velge hvilken låt jeg skulle spille først, så da ble det «Still D.R.E» av Dr. Dre og Snoop Dogg. Det var helt sykt å stå foran over tusen mennesker å spille!

Forrige uke hadde NOPA i samarbeid med Spellemannsprisen laget en kampanje i sosiale medier med hashtaggen #hørnorsk. Fokuset var å fremme norsk musikk på alle språk – i alle sjangre. Hvorfor er det viktig å fremme norske artister i 2019?

Det er viktig å fremme norske artister først og fremst for å skape et sterkt norsk musikkmiljø. Et musikkmiljø der man blir tatt på alvor og der det er rom for å satse. Gjennom å streame og lytte så er man med på å styre og etablere norsk musikk både på nasjonalt og internasjonalt plan. Jo større og bredere norsk musikkbransje man har, desto lettere er det og nå ut til utlandet. Det blir også enklere for talenter å satse. Det er mange aktører som er flinke på å fremme norske artister, og jeg vil spesielt trekke frem NRK P3 som gir norske artister listeplassering på kanalen deres. Selv hører jeg mye på Karpe, Unge Ferrari, Arif, Lars Vaular, Dårlig Vane, Kamelen, Kjartan Lauritzen og Cezinando – for å nevne noen som har jobbet seg opp til å bli etablerte artister og kjente navn i norsk musikkbransje. Jeg følger også mye med på artister som er på vei opp, som Dutty Dior, Britz, Jonas Benyoub, Closed Doors, Turab, AVGVSTVS, og L. U. N. A. Sistnevnte er fra Bergen og jeg har nettopp oppdaget henne. Hun er så utrolig flink, så hun kommer til å nå langt.

OG HERREGUD selvsagt shoutout til Adrian Sellevoll som jeg har hengt med siden barndommen. Han har vist Norge at selv om man er med på et reality-program, så er det mulig å lage fete låter! Og musikken begynte han med før Ex On The Beach, så jeg unner han suksessen.

 

Oliander spilte sist under fullt hus på Karpe sin offisielle etterfest i Bergen. Han er altså et navn verdt å merke seg fremover.

 

 

Tekst: Silje Selmer Holø

Foto: @stenehjem.photo

 

Siste nytt