Filtrer på tags

Braksnakk #12 L.U:N.A

Braksnakk #12 L.U:N.A

I Braksnakk #12 har vi snakket med det unge stjerneskuddet L.U:N.A. Bergensartisten snakker blant annet om at hun ikke vil bli satt i bås, turnélivet, kjærlighet og angst. I dag ser du henne på Østre sammen med Myra på UFLAKKS sitt u18 arrangement, hun håper å løfte taket - mildt sagt.

Hei L.U:N.A, hvordan har du det i dag? 

– Jeg har det veldig bra! Jeg forsov meg faktisk, så jeg måtte løpe ut døren, så en litt hektisk dag. Jeg elsker høstværet som er nå! Jeg er veldig glad i denne årstiden.

Godt å høre. Du spiller på UFLAKKS sitt u18 arrangement i dag sammen med Myra, hva er forventningene dine til konserten? 

– Jeg har egentlig ikke noen veldig store forventninger, jeg håper bare at vi har det veldig gøy. Jeg håper at det kommer mye folk, og at de virkelig koser seg i kveld. Jeg har faktisk aldri hatt en u18 konsert, så jeg vet faktisk ikke helt hvordan det kommer til å være, håper folk gidder å stille opp. Jeg husker når jeg var under 18 så var det veldig koselig når folk jeg så opp til eller hørte på hadde u18 konserter, men ja jeg håper det kommer mange, tror mange også har veldig lyst til å se Myra.

 Kvinnelige rappere som deg og Myra har jo vært i musikkbildet i Bergen en stund nå, føler du det er for mange gutter i gamet?

– Jeg syntes ikke det er for mange gutter, jeg syntes det er litt vanskelig å snakke om slikt siden folk kan ta det helt ut av kontekst. Jeg husker jeg nevnte i et intervju at det er jo ikke så mange kvinnelige rappere fra Bergen, fordi det er jo fakta, men jeg tenker det viktigste er at man har et talent og ikke hvilket kjønn man er.

Hva handler den siste singelen din Gelt om? 

– Gelt er egentlig bare en kødde sang, den er liksom bare på gøy. Den handler liksom om at ungdommer har det gøy og skal skape en slags vibe. Gi meg noe gelt delen av sangen var Myra som kom på, og jeg syntes det var fett.

Hvorfor ville du begynne med musikk, og hvorfor spesifikt rap/hip-hop? 

– Jeg har alltid drevet på med musikk, når jeg var liten, sånn typ seks år gammel, så diktet jeg opp sanger og sang masse. Jeg husker jeg så på Hannah Montana på TV og tenkte sånn vil jeg være! Jeg vil ikke kalle meg en rapper, jeg vil ikke bli satt i en bås. Jeg liker å komme med forskjellige prosjekter og forvirre folk litt.

Hva eller hvem er det som inspirerer deg til å skrive sanger? 

– Brødrene mine spiller i bandet Nations of The Soul, og de skriver helt utrolige tekster. Broren min Mikael blir jeg veldig inspirert av, han har bare sitt helt eget univers som er helt unikt, også skriver han om det. Så det bandet blir jeg veldig inspirert av. De siste sangene mine som for eksempel Rød Neglelakk handler om kjærlighet og angst, siden det er det som har vært en del av livet mitt akkurat der og da, og da skriver jeg om det. Inspirasjonen kommer egentlig bare fra hvordan jeg føler meg der og da. Jeg må legge til at jeg er veldig fan av Cezinando og Sushi x Kobe. Sushi x Kobe er helt unike, og jeg elsker det nye albumet deres. Jeg har liksom vokst opp med mye forskjellig musikk også, blant annet Supertramp og Pink Floyd, men nå hører jeg mye også på amerikansk rap.

Hva kan vi forvente av deg fremover? 

– Det er litt forskjellige prosjekter på vei, noen EPer, nye sanger, kanskje noen videoer. Jeg har en del konserter nå fremover rundt omkring i Norge, skal til Oslo å spille på Chateau Neuf 16. november. Vi har hatt en helt konserter faktisk, nesten hver helg fullbooket. Alt dette er veldig nytt for meg og jeg elsker det.

Tekst og foto: Maria Simonsen 

 

Siste nytt