Filtrer på tags

Braksnakk #11 Ganezha

Braksnakk #11 Ganezha

I Braksnakk #11 har vi snakket med Ganezha om lanseringen av deres nye magasin Girl Interrupted Magazine; Et magasin dedikert til kvinnen. Duoen Steven og Godfrey smeller det hele i gang med en dagsfestival i morgen med etablerte artister som blant annet Hjerteslag, 612 og Jonas V, og det vil være konsertscener og artister for enhver smak.

Hei! Hvordan har dere det i dag?

– Vi har det bra! Veldig sliten, mye å gjøre, vi er mye på farten så det går fort i svingene. Men vi har jo gjort dette et par ganger før så vi gleder oss veldig, det blir kjempe gøy. Vi er klar, så luften har ikke gått ut av ballongen helt enda.

Så bra. Dere har jo tidligere i 2017 hatt tre utsolgte lanseringsfester og har en ny lanseringsfest i morgen for det nye magasinet deres Girl Interrupted Magazine, kan dere fortelle litt om arbeidet rundt magasinet og hva det egentlig går ut på? 

– Hele navnet på magasinet handler egentlig om kvinnen. Visst kvinnen blir forstyrret kommer det ikke et barn, og visst det ikke kommer flere barn går ikke verden videre. Det høres helt sykt ut, men ja, ikke forstyrr kvinnen. Verden går ikke rundt uten kvinner. Magasinet er 250 sider med kunst, kultur, musikk, mote, foto osv., med hovedsakelig folk fra Bergen i fokus. Alle lanseringsfester for magasiner er jo ofte bare en enkel greie med vin og en DJ som spiller musikk, så selger man magasiner og ja bare står der. Så vi tenkte det er jo veldig kjedelig i forhold til det vi har gjort før, filosofien vår er at vi aldri gjør det samme to ganger, så hvorfor ikke lage en festival? Først var det bare fem artister som egentlig skulle være med, men nå er jo det tjuefire artister, fire pop up shops og fire hovedscener, så det har definitivt eskalert.

Hvilke artister er det som spiller og på hvilke konsert scener? 

– Hjerteslag blant annet spiller sitt bestillingsverk elektronisk for første gang, vi syntes det er kjempe kult at de ville være med. Jonas V spiller albumet 21 dager, han har ikke spilt det på syv år så det er jo kjempe gøy. Han spiller det på Victoria pub og café der det er plass til typ syttifem personer. Vi har jo konsert scener som Kvarteret, Landmark, Garage, Victoria som sagt, og Folk og Røvere. De som spiller på Folk og Røvere er personer som ikke har sluppet noe enda, men som har mye bra på vei. På Kvarteret vil det være ren Hip Hop, med hovedsakelig Bergens artister og 612 fra Oslo. På Landmark blir det jazz, R&B, Hip Hop og Indie.

Veldig kult at dere har inndelt scenene og artistene ut i fra sjanger, da blir jo det noe for enhver smak!

– Det er som du sier noe for alle, og vi har også linet det opp sånn at du kan rekke å gå til de ulike scenene, det er ikke sånn at alt går samtidig. Det er selvfølgelig noen som spiller samtidig, det blir litt på den festival måten at du kanskje må kutte fem minutter av en konsert for å rekke en annen, det er det som er en del av festivalen. For eksempel når Hjerteslag er ferdig så rekker du å se 612.

Hvem er det som har vært med å lage Girl Interrupted Magazine, er det kun dere eller har dere samarbeidsprosjekt? 

– Det er hovedsakelig vi som har laget magasinet, vi kjenner jo hverandre inn og ut så vi vet jo ofte hva den andre tenker, og da blir det ofte litt vanskelig å slippe folk til. Så på dette prosjektet har vi vært kreative editors om jeg kan si det sånn, men til neste år tenker vi at vi kommer til å ha et mye større team med oss. Vi må liksom tørre å slippe til folk også, vi merker jo at det blir mye å ha kontroll på tjuefire artister. Konsert stedene har derimot vært veldig behjelpelig, men når det kommer til magasinet er det hovedsakelig vi som har styrt innholdet.

Hva er formålet med magasinet? 

– Når Frank Ocean kom med Blonde albumet sitt, så droppet han det som magasin ekslusivt i New York, London og et par andre byer, også fantes det bare i et par eksemplarer. Så når det kom tenkte vi shit, vi må gjøre noe lignende en gang, så det var veldig inspirerende. Husker vi hadde sykt lyst på magasinet men enten måtte du bo i en av disse byene det ble lansert eller så kunne du kjøpe det på Ebay for en veldig stiv pris, så det var jo litt kjipt. Jeg har tenkt sånn at visst magasinet kommer på to tusen fem hundre kroner da skal jeg kjøpe det. Når det kommer til magasinet vårt har vi har tenkt at alle tingene vi vil se mer om og lese mer om, det skriver vi om. Så vi har ikke tenkt så mye på å være tidsriktig, men mer at det er riktig for oss og forhåpentligvis andre.

Kan dere gi en liten sneak peak på hva man kan lese om i magasinet? 

– Vi har blant annet en sak om skobutikken Pharma, om klesbutikken LOT333, mennesker som har publisert dikt, også har vi skrevet lengre tekster om ting som vi bryr oss om som for eksempel asiatisk oppvekst i Norge osv. Vi har hatt med oss kunstnere så vi har med en del malerier og intervjuet de samtidig. Det blir også kun i papirutgave, litt sånn Frank Ocean stil. Magasinet blir jo solgt nå på festivalen, i ulike butikker. Det er faktisk bare hundre eksemplarer til Bergen og hundre til Oslo, så 200 eksemplarer til sammen. Forhåpentligvis blir det utsolgt på festivalen.

Dere driver jo selvsagt med musikk selv som duoen Ganezha, kommer det noe ny musikk i nærmeste fremtid eller har det vært vanskelig å balansere det med arbeidet rundt magasinet? 

– På en eller annen syk måte har vi klart å balansere det, så vi har egentlig veldig mye gøye ting som kommer nå som vi også kommer til å spille på festivalen. Det er helt splitter nytt, så det blir veldig bra. Vi holder også på med et annet prosjekt som kommer til neste år som er noe helt annerledes enn det vi har drevet med før, en helt ny stil og sjanger, så tror det kan bli spennende. Kan også avsløre at det er et prosjekt med flere artister, så det kommer altså på nyåret typ Januar, så det er bare å følge med.

 

Tekst: Maria Simonsen 

Foto: Jonas Lillengen

Siste nytt