Filtrer på tags

Brak ønsker Music Norway-kontor i Bergen

Brak ønsker Music Norway-kontor i Bergen

Vi sendte i starten av året et brev der vi oppfordrer Music Norway til å opprette et kontor i Bergen. Bergens Tidende er på saken!

Flere av Norges største internasjonale artister er fra Bergen. Nå vil lokal musikkbransje ha et eget kontor for musikkeksport i byen.

Vegard Moberg, daglig leder for Brak, mener et lokalkontor for Music Norway i Bergen vil skape flere internasjonale suksesser.

 

Music Norway er en stiftelse driftet av Kulturdepartementet, som jobber med å eksportere og promotere norsk musikk. Men til tross for at de største internasjonale artistene kommer fra Bergen, har ikke Music Norway lokaler i byen. De finnes i Oslo, London og Berlin.

Det er ikke godt nok, mener Vegard Moberg, daglig leder for Brak, et kompetansesenter for musikere i Vestland. Nå ber han Music Norway gi Bergen en egen lokalavdeling.

– Music Norway har en rekke ressurser som hjelper plateselskaper, management, bookingagenter og artister når de skal satse internasjonalt, forklarer Vegard Moberg.

Derfor foreslår Brak å åpne et nytt kontor i Bergen i et brev sendt til blant andre Music Norway, Kulturdepartementet, og Bergen kommune. I brevet fremholder de at internasjonale suksesser fra Bergen «inspirerer nye talenter til å tenke internasjonalt fra dag én».

– Tyngden av norsk musikkeksport kommer fra Bergen

I rapporten «Kunst i tall 2018» fra Kulturrådet står det at norske artisters konserter i utlandet har ført til store inntekter for musikkbransjen. Av de 357 millioner kronene den norske musikkbransjen samlet i utlandet i 2018, kom 45 prosent av inntektene fra konserter.

Internasjonale suksesser som Sigrid, Aurora, Kygo og Alan Walker står for den største andelen, sies det rapporten.

 

Les hele saken på BT (abonnentsak) – inkluderer kommentar fra Made, AKKS Bergen, Music Norway og Bergen kommune v/ byråd for kultur, mangfold og likestilling.

 

 

Siste nytt