Filtrer på tags

½ RAZIKA & Silja Sol

½ RAZIKA & Silja Sol

For et par uker siden hadde AKKS og vi gleden av å ha Tuva og Stina på arbeidsuke hos oss. De intervjuet Silja Sol og Marie Amdam og Embla Karidotter fra Razika. Sjekk ut begge intervjuene her.

Relaterte artikler

Vi (Stina & Tuva) intervjuet halve Razika, Marie Amdam og Embla Karidotter. Vi fikk endelig oppklart om det uttales Razikka eller Raziika. Stina hadde rett, det uttales Razikka.

Her er intervjuet:

Hvordan er forholdet deres til Brak/Akks?

Marie:
Marie Moe og Embla holder undervisning hos AKKS. Mange tror at vi begynte som et AKKS-band men det gjorde vi ikke.Vi har ikke benyttet oss av AKKS sine undervisningstilbud men vi syns det er veldig gøy å kunne bidra nå. Brak har hjulpet oss mye når vi skulle til USA, med søknader og slike ting. Vi er på et management som heter MADE. De jobber dør til dør med Brak så det har vært et nært samarbeid. Brak og Akks er to veldig viktige organisasjoner.

Hva liker du best av band merchen deres?

Marie:
Jeg må vel si at jeg liker den rosa genseren best. Og jeg liker veldig godt leopard capsen. Jeg skulle gjerne ha gått med Razika merch selv, men det hadde nok blitt litt for mye selvdigging.

Embla:
Leopard mønstrene, spesielt capsen i fløyel. Egentlig skulle den svarte logoen være hvit men det så litt harry ut. Jeg begynte å bruke leopard-mønster da jeg oppdaget at punkere også kunne bruke det.

Hvor har dere øvingslokale?

Marie:
Vi har øvd veldig mange rare steder. Det som var veldig fint for oss i begynnelsen, var at pappaen til Maria hadde et øvingslokale i huset de bodde i på Møhlenpris. Så vi fikk øvingslokale med en gang som var veldig viktig for oss. Det er ofte den største utfordringen for band. Etter det har vi aldri funnet helt det perfekte øvingslokale. Nå har vi et helt greit øvingslokale på Møhlenpris. Det er bare et gammelt kontorrom. Det er ganske viktig at det er et sted i byen, fordi vi er ganske late.

Hva har inspirasjonen vært til album coverene?

Marie:
Jeg syns det er noe av det vanskeligste. Det er Embla som tar av seg det kunstneriske. Mest fordi hun er veldig flink til å ta bilder. Min kunnskap stopper opp når det gjelder det visuelle og estetiske.

Embla:
Det første er bare et bilde jeg har tatt av min kusine sine bein. Jeg visste ikke at det skulle bli platecover et par år senere. Da sendte vi bare inn masse bilder til kunstneren som skulle lage platecover. Også syntes han at det bildet var finest. På den andre platen hadde jeg tenkt lenge at vi måtte finne et bilde av oss alle sammen da vi var små. Men vi fant ikke noen gode bilder. Så tenkte vi å bruke klassebildet, hvor vi bare sladdet ut de andre elevene, sånn at det var lett å se hvem som var oss. På det tredje albumet tenkte vi at vi skulle være på coveret, helt til vi så bildene vi hadde tatt. Det vi endte opp med var ett hvor ansiktene våre ikke var med som ble tatt av venninnen min Linn Heidi Stokkedal. Hun er vår bandfotograf.

Hvilken sang syns du er gøyest å spille?

Marie:
Jeg tror faktisk den jeg synes er gøyest å spille er “Faen Ta Deg”. Fordi vi tar alltid veldig i når vi spiller den. Det er utrolig gøy å se publikum klikke helt. Det ser virkelig ut som om de nettopp har blitt dumpet eller bare hater noen veldig sterkt. Det er kanskje det fineste med å være musiker. Det at for dem som hører på sangen, så handler den ikke om meg lengre, men om noe de har opplevd.

Embla:
De jeg synes er gøyest å spille er de som går fortest. Når alle sammen går så går du etter, før vi sovner og gi meg gi meg gi meg. Det er jo veldig gøy å spille sånne sanger som alle kan ,for eksempel Vondt I Hjertet. Jeg er veldig lei av den sangen, jeg hater den sangen. Men det er veldig gøy og se når alle synger med.  

Hvordan starter låtskriver prosessen?

Marie:
Det går ofte ganske sakte og det er ikke sånn at jeg jobber med det hver dag. Det begynner ofte med at jeg får en idé til et refreng. Hvis jeg kommer på noe når jeg er på et sted hvor jeg ikke kan ta en gitar å prøve å spille det, da pleier jeg ofte å synge det inn på mobilen litt i skjul. Jeg går ofte og tenker på låter i hodet mitt.

Hva forventet dere da dere startet bandet?

Marie:
Vi hadde veldig lave forventninger. Vi drømte jo selvfølgelig om å dra på turne med The Strokes, Arctic Monkeys eller noe sånt, og det skjedde jo. Vi fikk varme opp på to av Arctic Monkeys sine konserter og det var jo helt sykt å møte dem. Det første målet var å spille en konsert, når vi da nådde det målet tenkte vi: Hva skal det neste målet være? Vi har alltid hatt ganske små og realistiske ambisjoner hele tiden. Det sykeste for oss er at folk vil komme på konsertene våres.

Embla:
Absolutt ingenting. Jeg ville egentlig bare kunne si at jeg spilte i band. Forventet bare at vi skulle ha det gøy og lage egne sanger.

Hadde dere en plan B?

Marie:
Ja, alle har vel en plan B, sånn i tilfelle det tar slutt en gang. Jeg studerer for eksempel litteratur på universitetet også er jeg styreleder i Brak. Jeg og de andre har en del ting på siden. Det er veldig viktig at man holder seg fleksibel. Vi må ha et annet bein og stå på i tilfelle folk stopper å høre på oss.

Embla:
Da ville jeg bli fotograf. Jeg holder enda på og ta bilder. Men da er det mest for å dokumentere når Razika er ute og reiser. Nå er planen å få meg en utdannelse, holde trommekurs og jobbe med film.

Hvilke artister eller band har inspirert deg?

Marie:
Det er veldig mye forskjellig. Razika er jo et ganske pop-rock band. Det er ganske forskjellig musikksmak i bandet. Jeg føler at alle våre musikksmaker blander seg i Razika. Personlig hører jeg på en del 60-talls rock, veldig mye indie rock. Men nå i det siste hører jeg mest på Jazz og R&B.

Embla:
Jeg hører veldig lite på musikk. Hører jeg for mye på musikk blir jeg veldig sliten. Favorittartisten min nå er en fyr fra Chicago som heter JD McPherson.

Hvor og når spilte dere deres første konsert?

Marie:
I november 2006. Da hadde vi akkurat begynt i 10.klasse og vi spilte på Logen bar. Det er veldig morsomt fordi vi var så sinnsykt nervøse .Alle så ut som om de hadde det kjempe vondt, unntatt meg da som smilte kjempe mye og hadde streng oppe og nede. Jeg var ikke redd for å vise den tydeligvis.

Hvem er dine favorittartister fra Bergen?

Marie:
Hvis jeg skal trekke fram to jeg syns er veldig kule, så må jeg blant annet nevne Myra, hun rapperen. Jeg gleder meg veldig til å høre mer musikk fra henne. Også er det et band som heter “Great News”.

Embla:
Vilde Tuv syns jeg er veldig kul. Hun er den norske artisten jeg hører mest på. Og Moddi faktisk. Den siste platen han har gjort er noe av det kuleste som er gitt ut i Norge syns jeg.

Razika2

 

Vi har også intervjuet Silja Sol. Se intervjuet her

Relaterte artikler

Siste nytt