Filtrer på tags

Nattjazz x Brak presenterer Musikk + turisme = sant?

Nattjazz x Brak presenterer Musikk + turisme = sant?

Fløibanen, ulriken, bryggen og fisketorget. Hva er det turistene opplever når de besøker Bergen? Hvordan kan festivaler som Nattjazz, Bergenfest, Festspillene og arrangørsteder generelt bli en sterkere del av markedsføringen opp mot turister og reiseliv. Hvilke strategier skal vi implementere i byen vår og hvordan skal vi samarbeide?

Nattjazz x Brak presenterer

Musikk + turisme = sant?

 

Bergen kommune samarbeider i disse dager med VisitBergen.no for å fremme fokuset på kultur og musikkarrangement i visitbergen.no sin kalender. Bergen er i aller høyeste grad en levende turistby og vi går inn i en situasjon der mye kan tyde på en overetablering av hotell. Det har også vært en pågående debatt om cruiseturismen i Bergen, der det har vært snakk om at denne skal nedskaleres. Samtidig har vi et yrende musikk- og kulturliv som ikke i stor nok grad har blitt synliggjort ovenfor turistene. For hva er det turistene skal oppleve når de besøker Bergen? Hvordan kan festivaler som Nattjazz, Bergenfest, Festspillene og arrangørsteder bli en sterkere del av markedsføringen opp mot turister og reiseliv. Hvilke strategier skal vi implementere i byen vår og hvordan skal vi samarbeide?

Denne ettermiddagen har vi invitert med oss flere ulike aktører for å belyse og diskutere denne tematikken.

Frank Nes fra Bergen live kommer for å fortelle om hvordan de jobber opp mot internasjonal presse for å nå bredt ut med sine arrangement.

EFG London Jazz Festival har hatt stor suksess med å tiltrekke seg turister til festivalen. Festivaldirektør John Cumming presenterer hvordan de jobber opp mot turister og reiseliv.

Bergen kommune ved Sindre Sætre kommer for å presentere kommunens planer for å øke synligheten til musikk- og kulturarrangement for turister.

Jim Johansen har startet Walrus AS på Svalbard, en gründervirksomhet som leverer arrangementtjenester innen event og konserter. Jim har produsert turneer og jobbet med konserter like lenge som han har jobbet med reiseliv. Jim har store ambisjoner og hans mål er å fly opp et stort internasjonalt navn og fylle flyplasshangaren med publikummere. Ved å tiltrekke seg konsertpublikum vil han også bidra til turistnæringene på Svalbard og skape arbeidsplasser både i eget firma og i turist- og kulturnæringen på Svalbard generelt.

Avslutningsvis inviterer vi til panelsamtale hvor Bergen Live, Bergen kommune, Bergen Næringsråd og Jim Johansen snakker om hvilke strategier vi skal implementere i byen vår og hvordan vi kan samarbeide for å synliggjøre flere musikk- og kulturarrangement for turistene.

Sted: Cinemateket, USF Verftet
Dato: 29.05.2018
Tidspunkt: 17.00-19.00

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

NB. Ved fint vær flyttes arrangementet ut i feriekolonien.

Siste nytt