DIY #2 Kontordagen

DIY #2 Kontordagen

DIY #2 Kontordagen! Noen er kanskje kjent med kontordagen i Oslo, som inneholder de viktigste tingene du må vite som selvstendig næringsdrivende. Den 15. mars kommer kontordagen til Bergen!

DIY #2 Kontordagen

Vi lanserte vår nye satsing DIY-dagen i fjor høst. DIY-dagen er en ny seminarrekke hvor vi presenterer en full dag hvor du får vite hva som skal til for å bygge din karriere som artist, låtskriver eller musikkselskap. Vi er veldig glade for å ha fått med oss Nopa, GramArt, Creo og by:larm på vårt andre arrangement hvor vi har latt oss inspirere av kontordagen i Oslo!

Vi har med oss alt fra artister til advokater som skal holde relevante foredrag om søknader, budsjett, kontrakter, sykepenger og pensjon. Du får også oppleve det engasjerende foredraget til Silje Halstensen (Bendik) hvor hun forteller om sin artistkarriere og de utfordringene hun har møtt på i møte med bransjen, innspilling og rettigheter, for å nevne noe.

Dette arrangementet er gratis, men husk å meld deg på (nederst på siden)
Medlemmer av Nopa, GramArt eller Creo kan melde seg på til hanne@brak.no

Foredragsholdere

Silje Halstensen (Bendik)
Marius Øvrebø-Engemoen (Advokat og daglig leder av GramArt)
Hans Marius Graasvold (Advokat i NOPA)
Tor-Arne Vikingstad (Sløtface)
Linn Frøkedal (AKKS Bergen, Misty Coast og Megaphonic Thrift)
Espen Fuglevaag (Spesialrådgiver i Fagforbundet og engasjert ekspert på pensjon)
Espen Eldøy (Jurist i Creo/MFO)

Program

09:30 Registrering åpner og vi har kaffen klar!

10:00-10.45 FOREDRAG: Tips og triks i søknadsskriving (Alver)
Artisten Tor Arne Vikingstad fra Sløtface gir deg tips og triks som kan være nyttige når du skriver søknad. Hva skal en prosjektbeskrivelse innholde? Finnes det noen gode og universelle oppsett på budsjett?

10.45-11.30 FOREDRAG: Kontrakter i Musikkbransjen (Alver)
Marius Øvrebø-Engemoen er advokat og konstituert daglig leder i artistorganisasjonen GramArt, og har veiledet artister i det å forstå kontrakter i en årrekke. I dette foredraget fokuserer han på en del generelle forhold knyttet til kontraktsinngåelser i musikkbransjen, herunder hva man bør tenke på før man inngår avtaler.

10.45.11.30 FOREDRAG: Hvordan sette opp budsjett? (Zinken hopp)
Å spille inn plate eller planlegge en turné dreier seg i stor grad om å få på plass finansering. Det finnes en rekke støtteordninger, men for å søke må du alltid legge ved et realistisk budsjett. Vi har fått med oss daglig leder i AKKS Bergen Linn Frøkedal til å snakke om hvordan man setter opp budsjett. I tillegg til å være daglig leder i AKKS Bergen er Frøkedal utøvende musiker i Misty Coast og Megaphonic Thrift.

11.40-11.30 VEILEDNING: Kontrakter for musikkselskap og for deg som lager musikk (Zinken Hopp)
Etter foredraget om kontrakter i musikkbransjen kan du booke en ti-minutters individuell veiledning med Marius Øvrebø-Engemoen

11.40-12.30 FOREDRAG: Kontrakter for deg som lager musikk (Alver)
Hans Marius Graasvold er advokat for NOPA og andre organisasjoner, og har bistått opphavere og artister i 20 år. Han gir deg som er artist eller låtskriver sine beste råd om avtaler og kontrakter for deg som lager musikk.

12.30.13.00 Lunsj

13:00-13.45 FOREDRAG: Hva skjer om du blir syk? Trygd for selvstendig næringsdrivende (Alver)
Espen Eldøy, jurist i MFO/CREO, gir en introduksjon til selvstendig næringsdrivende og frilanseres trygderettigheter, med særlig fokus på sykepenger, foreldrepenger og dagpenger.

13.00-13.40 VEILEDNING: Hva skjer når du blir gammel? Pensjon for selvstendig næringsdrivende (Zinken hopp)
Steinar Fuglevaag er spesialrådgiver i Fagforbundet og en engasjert ekspert på pensjon. Bruk anledningen til å få noen råd rundt din pensjonssparing.

13.45 – 14.30 FOREDRAG: Hva skjer når du blir gammel? Pensjon for selvstendig næringsdrivende (Alver)
Steinar Fuglevaag er spesialrådgiver i Fagforbundet og en engasjert ekspert på pensjon. Hva kan du som selvstendig næringsdrivende forvente å få i pensjon? Bør du spare, og evnt. hvordan? Steinar forteller om pensjonssystemet og hva som kan være lurt å gjøre.

13.45-14.30 VEILEDNING: Trygd for selvstendig næringsdrivende: Hva skjer om du blir syk? (Zinken hopp)
Etter kurset i Trygd for selvstendig næringsdrivende kan du booke en ti-minutters individuell veiledning med Espen.

14.45 – 15.30 FOREDRAG: Min karriere i tall (Alver)
Silje Halstensen, også kjent som Bendik, drev sin egen artistkarriere i mange år før hun fikk manager og representasjon. Hun har til tider hatt ansvar for det aller meste selv. Dette foredraget, som for første gang ble presentert på årets Trondheim Calling, gir en helt unik innsikt i alle de ulike sidene av en artistkarriere. Silje Halstensen forteller åpent og ærlig om det som er bra, og det som kan være vanskelig. Dette er foredraget vil være ekstra relevant for artister som er nye i musikkbransjen og som lurer på hva man kan forvente og hvilke utfordringer man kan møte på.

 

Bilde: Jette Graaner

Meld meg på!

Bookings are closed for this event.

Siste nytt