Filtrer på tags

Brak på by:Larm

Brak på by:Larm

I 2017 markerer vi 20 - års jubileum, og i den forbindelse avvikler vi to seminar i samarbeid med by:larm under deres konferanseprogram torsdag 2. mars. Sesjonene finner sted 11.00 og 12.00 på konferanseområdet Vulkan/Dansens Hus.

Når lokale artister blir internasjonale stjerner

Lokal identitet er en fremtredende identitetsmarkør i storytellingen rundt en artist. I et internasjonalt perspektiv er Skandinavia og kanskje særlig Norge i vinden med en «eksotisk» sound og merkevare.

I hvilken grad er en internasjonal suksess avhengig av et lokalt støtteapparat når markedet er globalt. Og hvilke muligheter har mindre, skandinaviske musikkselskaper til å være med å hevde seg internasjonalt? Hvem sitt ansvar er det å bygge det nettverket som trengs for å nå gjennom og hvordan forvalter man den kompetansen og de erfaringene de ulike aktørene tar med seg?

Geir Luedy (Made – Manager for blant annet AURORA og Sigrid)
Gunnar Greve (MER – manager for Alan Walker)
Ivar Peersen (Enslaved / Peersen Production / By Norse)
Innledning ved Kristin Danielsen (Direktør i Kulturrådet)

Les mer her

Samspillet i en musikkby

Hva gjør at noen musikkbyer markerer seg mer enn andre på det internasjonale kartet? Er det beliggenheten, er det klima, er det politikerne eller er det tilfeldigheter? Hvilke byggesteiner må være på plass og hvordan fungerer samspillet mellom lokale myndigheter og musikkmiljøet for å realisere det potensialet som finnes? Musikk er med på å etablere byers merkevare og gjør dem mer attraktive, men hvordan sørger vi for at hele verdikjeden er på plass for å kunne styrke musikkbransjen ytterligere?

Århus: Jesper Mardahl (MD of Promus/Music City Aarhus/Denmark) will talk about how to create a network for one of the biggest music communities in Denmark and how that network can work both politically and culturally in order to have music as one of the main strategies for creative business development.
Mannheim: Dr. Matthias Rauch (cultural innovation officer, Mannheim/Germany) will talk about the relationship of music and the creative industries with urban development. With specific examples from Mannheim, he will provide insights into how strengthening the local music scene can positively impact urban development.
Bergen: Bergen kommune v/ Kulturbyråd Julie Andersland forteller om sin langsiktige satsing på å bygge et sterkt musikkmiljø.
Innovasjon Norge: Bente Holm, Reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, om hvorfor musikk er en viktig faktor i branding av byer og regioner.

Les mer her

Se hele konferanseprogrammet til by:Larm her

Siste nytt